Cu ce să cureți frunzele plantelor de apartament pentru a fi mereu strălucitoare și sănătoase. Așa fac grădinarii experți

de: Oriana Popescu
28 06. 2023

Deseori v-ați lovit de problema plantelor din casă. Ori de câte ori le-ați șterge parcă tot sunt pline de praf și nu știți ce să mai faceți ca să scăpați de această problemă. Ei bine, în următorul articol veți afla trucurile magice, care vă scot plante de apartament din încurcătură.

Cum să scapi de praful care îți strică plantele?

Mulți oameni au plante de apartament în case sau birouri, dar frunzele lor nu arată întotdeauna strălucitoare. Plantele de interior sunt utilizate pe scară largă în diferite țări, datorită caracterului lor practic: pot crește cu ușurință la umbră și cu umiditate în mediu. Astfel, trebuie să stropești apa pe frunze sau cu ajutorul recipientelor.

Deși plantele de interior necesită mai puțină îngrijire, mulți oameni nu au tendința de a-și curăța frunzele din nepăsare sau ignoranță. Acest lucru face ca pe frunze să se creeze un strat de praf și, încetul cu încetul, își pierd strălucirea. Înainte de a reda strălucirea  plantelor de interior, îndepărtați frunzele și florile uscate.

Avocado, trucul minune pentru plantele de apartament

Deși poate părea o sarcină obositoare, curățarea de rutină a frunzelor plantelor de apartament este importantă. Un strat de praf pe frunziș va bloca lumina soarelui și va reduce capacitatea plantei de a fotosintetiza, care este în cele din urmă modul în care se hrănește. Astfel, tăiați un avocado pe care îl aveți acasă și cu pulpa lui începeți să stergeți frunzele plantelor  de interior, mai ales cele mari. După aceea, stergeți cu grijă cu un șervețel de hârtie. Astfel, avocado ajută planta să o mențină hidratată și să-i dea o strălucire naturală. 

De asemenea, pentru a curăța frunzele plantelor în mod natural, folosiți apă călduță, aburiți ușor frunzele plantei până când praful și resturile se risipesc. Lăsați planta să se usuce la aer în cadă înainte de a o pune la loc. Dacă trebuie să folosiți dușul imediat, luați un prosop de hârtie sau o cârpă din microfibră și uscați cearșafurile înainte de a le pune la loc.

Apa, aerul, lumina, nutrienții din sol și temperatura potrivită împreună cu dragostea și îngrijirea sunt cei mai de bază factori pentru ca o plantă de interior să crească mai mare și mai repede.

Citește și: Plantele de apartament care nu au nevoie de îngrijire. Sunt și rezistente la căldură