Cu ce să amesteci oul bătut pentru şniţele. Aşa vor ieşi pufoase cu adevărat, uită de bicarbonat!
Playtech Știri îți explică cum să prepari șnițelul ca toată lumea de la masă să fie mulțumită de rezultat. Nu mai folosi bicarbonat de sodiu pentru a unge preparatul. Ce ingredient să pui în oul bătut, de fapt
Ce carne se folosește în rețeta tradițională de șnițel
Șnițelul este unul dintre cele mai reprezentative mâncăruri din Austria, extinzându-se și în alte țări europene. Rețeta originală din această zonă a lumii impune folosirea cărnii de vită pentru pregătirea preparatului tradițional. Aceasta trebuie să fie subțire și dragată în pesmet, apoi prăjită.
În mod tradițional, gospodinele din Austria prăjesc carnea de vită în untură sau unt topit, pentru a pregăti șnițel. Când este prăjită, carnea devine ușoară, fragedă, delicată. Există câțiva pași cheie ce trebuie respectați pentru a obține un rezultat perfect, aceștia implicând ouăle, carnea, dar nu numai.
Cum trebuie să bați felia de carne pentru șnițel
În România, gospodinele au adaptat rețeta originală și tradițională la ingredientele și modul de preparare al zonei. De obicei, se folosește carne de pui la prepararea șnițelelor. Dacă vrei să încerci o altă rețetă, poți încerca să înlocuiești puiul cu vita, gătind preparatul tradițional austriac.
Bate pieptul de pui astfel încât să fie subțire, nu foarte gros. Pune o felie de carne între două bucăți de folie de plastic și bate cu un tocător de carne sau cu sucitor carnea, ca să ajungă la grosimea potrivită.
Cu ce să amesteci oul bătut pentru un rezultat fraged
După ce se bate carnea de pui sau vită, gospodinele din România obișnuiesc să o dea prin ou bătut, apoi să o prăjească. Pentru a obține un șnițel pufos și fraged, este recomandat să apelezi la un truc inedit: bate oul cu o lingură de Coca-Cola, apoi trece carnea prin el.
Fii, de asemenea, atentă la timpul de prăjire. Unul dintre detaliile cheie pe care trebuie să le ai în vedere este acesta. Înțeapă șnițelul în mijloc cu o scobitoare sau cu un cuțit cu vârf foarte subțire, pentru a verifica nuanța cărnii. Trebuie să fie albă, nu roz când este prăjită complet.
Cum ar trebui să arate șnițelul prăjit perfect
Un detaliu important pe care să îl ai în vedere este cât de suculent este șnițelul: preparatul ideal trebuie să fie umed, nu uscat, așa că ai grijă să nu îl gătești sau prăjești prea mult timp.
Cel mai bine este să servești șnițelul la masă imediat după ce l-ai prăjit. Are cel mai bun gust! Gospodinele din Austria obișnuiesc să pună pe masă bucata de carne împreună cu o felie de lămâie. Garniturile includ, de obicei: salată de castraveți, cartofi la cuptor sau cartofi prăjiți.