Cu ce să amesteci mălaiul înainte de a prăji peştele. Va avea o crustă crocantă şi aurie, fix ca la restaurant
Secretele unui preparat savuros. Playtech Știri îți explică cu ce ingredient să amesteci mălaiul pentru pește, în așa fel încât să obții o crustă crocantă și aurie a cărnii. Rezultatul va mulțumi pe toată lumea.
Cum să prepari pește prăjit ca la restaurant
Peștele prăjit, cu crustă aurie frumoasă și moale la interior este o alegere excelentă pentru o cină în weekend sau o masă de prânz cu salată și sosuri. Poți opta pentru cod, somon, păstrăv sau biban, în funcție de preferințele pe care le ai. E important să nu te lași păcălită de simplitatea rețetei.
Secretul pentru un pește prăjit perfect constă în uleiul folosit și temperatura pe care o prezintă acesta când este pus pe flacără. Utilizează un ulei cu punct de fum ridicat, cum ar fi uleiul de canola, porumb, avocado. Evită uleiul de măsline și untul, fiindcă acestea prezintă punct de fum scăzut.
Cu ce ingredient să amesteci mălaiul pentru pește
Nu sări peste pasul de acoperire a peștelui cu mixul de mălai. Pentru a obține la final o textură crocantă și delicioasă a preparatului, îți recomandăm să amesteci mălaiul cu făină. Această compoziția va proteja carnea de absorbția unei cantități prea mari de ulei și va păstra peștele într-o singură bucată.
Dacă vrei să adaugi un plus de aromă peștelui, poți încorpora în amestecul de mălai și făină ierburi aromatice, cum ar fi: cimbru, rozmarin, oregano, mărar, coriandru, pătrunjel uscat și măcinat.
Important! Folosește o tigaie cu fund greu pentru a prăji carnea de pește, fiindcă aceasta joacă un rol semnificativ în distribuirea uniformă a căldurii.
Alte secrete pentru a obține pește prăjit crocant
Acestea nu sunt singurele trucuri pe care îți recomandăm să le ai în vedere pentru a te bucura de un pește prăjit ca în cărțile de bucate. Un secret al preparatului perfect constă și în tapotarea bucăților de pește cu prosoape de hârtie înainte de gătire, pentru a face ca făina să se lipească bine de carne.
După ce ai pus peștele în tigaia cu ulei, nu acoperi niciodată vasul cu capac. Vei sfârși prin a declanșa un nivel mare de umiditate, sub formă de aburi. În astfel de circumstanțe, amestecul de mălai și făină se va desprinde de pe carne. Practic, eforturile făcute până în acest punct nu vor mai conta.
Nu în ultimul rând, menține temperatura uleiului din tigaie la un nivel constant. Un termometru alimentar ar fi grozav într-un astfel de caz, mai ales dacă ești fană a mâncărurilor prăjite.