Cu ce să amesteci ficățeii înainte de a-i prăji în tigaie. Ceva mai bun nu ai mâncat

de: Andreea Vînătoru
27 03. 2024

Ficățeii de pui la tigaie este unul dintre cele mai gustoase preparate din bucătăria românească. Multe gospodine preferă să-i gătească după rețeta tradițională, însă mai există și o altă variantă de preparare a acestora, mult mai delicioasă și gustoasă. Cu ce să amesteci ficățeii înainte de a-i prăji în tigaie? Nu ați mâncat așa ceva până acum!

Nu mai prăji ficățeii direct în ulei

Rețeta de ficăței de pui la tigaie este un preparat delicios pe care orice gospodină îl poate pregăti. Multe persoane îi gătesc la tigaie, cu ceapă și un pahar de vin alb, dar astăzi vă propunem o rețetă simplă și ușor de preparat! Uitați de ficățeii clasici la tigaie cu ceapă. Puteți încerca o altă rețetă gustoasă de ficăței de pui. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii următori pentru ca ficățeii să iasă delicioși și cu un gust nconfundabil. Dacă vreți să încercați această rețetă, iată ce trebuie să faceți!

Cu ce să amesteci ficățeii înainte de a-i pune în tigaie

Această rețetă de ficăței de pui se prepară în doar 30 de minute, iar rezultatul este unul senzațional. Așadar, luați 600 de grame de ficăței și îi puneți într-o tigaie cu apă clocotindă, nu în ulei.

După ce au stat 5 minute în apa fiartă, ficățeii se toacă mărunt și se amestecă cu sare, piper, 3 linguri de făină. Important este ca ficățeii să nu fie prea gătiți, pentru că li se va accentua gustul amar. În plus, textura nu va mai fi una fragedă, ci una tare și gumoasă.

Dar să revenim la rețetă! Separat, într-un alt bol, se pun trei ouă proaspete și două legături de ceapă verde tocate. Între timp se toacă și o ceapă mare galbenă și un ardei gras, iar morcovul se dă pe răzătoare. Se pun în tigaia încinsă cu ulei,timp de 2 minute, după care compoziția se adaugă peste ouălele bătute cu un tel și se amestecă bine. Toată compoziția se toarnă peste ficățeii tocați mărunt și se încorporează. Apoi se pune tot amestecul iar în tigaie și se lasă 15 minute, la foc mic, cu un capac deasupra!

Într-o cratiță mică se pun trei gălbenușuri, unt topit, suc de lămâie, 100 de ml de lapte, boia ardei dulce. Se amestecă toate pe aragaz timp de 3 minute, iar mai apoi se toarnă peste compoziția din tigaie. Se mai lasă pe foc aproximativ 4 minute și se adaugă cașcaval deasupra. Tarta din ficăței se poate servi caldă și este absolut delicioasă! Poftă bună!