Cu ce să amesteci făina pentru aluatul de gogoși ca să iasă mult mai bune. Cresc mari și super pufoase cu acest ingredient

de: Alex Cazacu
04 06. 2024

Fără îndoială, puțini sunt cei care ar refuza niște gogoși pufoase și delicioase. Ei bine, pentru gogoși perfecte, un aluat de calitate este foarte important, iar pentru a-l obține trebuie să știi cu ce să amesteci făina. În acest articol, noi îți vom spune cu ce să amesteci făină pentru a îmbunătăți textura, gustul și aspectul gogoșilor.

Cu ce să amesteci făina pentru ca gogoșile tale să iasă pufoase și delicioase

Gogoșile făcut chiar în confortul casei noastre sunt pur și simplu delicioase. În plus, nu este necesar să fii un cofetar experimentat pentru a le prepara. Totuși, există câteva sfaturi și trucuri utile pentru prepararea aluatului.

Pentru a face aluatul de gogoși mult mai bun, făina de calitate trebuie amestecată cu anumite ingrediente. Acestea îmbunătățesc textura, gustul și frăgezimea. În rândurile care urmează vei afla cu ce să amesteci făina pentru ca gogoșile tale să iasă mult mai bune. Cu ajutorul acestui ingredient, ele cresc mari și pufoase.

Înainte de toate, trebuie să menționăm faptul că faină cea mai potrivită pentru gogoși cea cu un conținut scăzut de proteine. Conform gospodinelor pricepute, înlocuirea unei părți din făina obișnuită cu făină de migdale poate adăuga o notă deosebită și un plus de textură. De asemenea, făina de prăjituri poate fi combinată cu făină de tip 000 pentru a obține un aluat mai delicat și aerat.

Ingrediente esențiale pentru un aluat pufos de gogoși

După cum probabil știți deja, drojdia este foarte importantă la prepararea aluatului. Indiferent că vorbim de drojdie proaspătă sau uscată, aceasta ajută aluatul să crească și să devină aerat. Totuși, este foarte important ca drojdia să fie activată corect,.

Aluatul iese mult mai fraged și mai aromat dacă adăugăm grăsime și proteine. Prin urmare, laptele integral poate face minuni pentru preparatul tău. În schimb, pentru un aluat aerat și o textură mai pufoasă, putem folosi și puțină apă minerală.

Untul topit adaugă un plus de aromă și contribuie semnificativ la frăgezime aluatului. La fel de importante sunt și ouăle. Gălbenușurile adaugă grăsime, iar albușurile contribuie la lejeritate. În schimb, zahărul  hrănește drojdia și adaugă dulceață aluatului. Zahărul brun poate oferi o ușoară notă de caramel.

Produse lactate și arome

Iaurtul sau smântâna poate adăuga aciditate și grăsime în aluatul pentru gogoși, contribuind la frăgezirea și aroma acestuia. Extractul de vanilie oferă o aromă caldă și bogată, iar preparate noastre vor fi cu adevărat delicioase.

În ceea ce privește aromele, coaja de lămâie sau de portocală poate face minuni. Așadar, pentru o notă proaspătă și vibrantă, putem adăuga în aluat și puțină coajă rasă de citrice.

Acum că știm toate aceste lucruri, trebuie să menționăm faptul că proporțiile rețetelor trebuie respectate cu exactitate. Așadar, înainte de a te apuca de gătit, asigură-te că măsori corect toate ingredientele.