Cu ce să amesteci făina pentru aluatul clătitelor de post. Ingredientul secret care la face mai aromate și aurii
În momentul în care ne dorim un desert sănătos și ușor de făcut, cea mai la îndemână soluție sunt clătitele. Există o serie de trucuri pe care le putem pune în aplicare pentru prepararea celor mai bune clătite. O parte din bucătari amestecă făina cu un ingredient special. Află, din rândurile de mai jos care este acela.
Ingredientul secret care poate oferi un gust delicios clătitelor
Dacă te-ai săturat de banalele clătite și vrei să prepari unele un gust deosebit poți folosi un anumit ingredient. Este vorba, mai exact, de pudră de turmeric. Cu ajutorul acestui produs, clătitele vor căpăta o culoare deosebită. Și gustul va fi unul delicios.
De asemenea, un alt ingredient folosit de bucătari este și sucul de morcovi. O parte din apă, poate fi înlocuită cu sucul de morcovi. Carotenul din acesta va colora, inevitabil și clătitele. Pe lângă aceste ingrediente, vom avea nevoie de:
- 400 gr. făină
- 750 ml apă minerală (carbogazoasă)
- 60 ml ulei + ulei pentru uns tigaia
- 1 linguriță cu sare
- Optional: 1 lingură zahăr/ un plic cu zahar vanilat (dacă dorești o umplutură sărată, nu folosi zahăr în aluat)
arome (opțional), eu folosesc neapărat vanilie, exact sau 1 plic de zahăr vanilat
Te-ar putea interesa și: De ce se lipesc clătitele? Acestea sunt greşelile pe care le faci la pregătirea lor
Mod de preparare
Primul pas constă în realizarea aluatului de clătite. Pentru realizarea acestuia, vom amesteca mai întâi apa, uleiul și esența. Într-un bol separat se amestescă făina, zahărul, sarea și turmericul. Ulterior, ingredientele solide se toarnă în ploaie peste cele lichide. Pentru amestecarea acestora ne putem folosi de un tel.
E necesar ca toate ingredientele să se omogenizeze corespunzător, în așa fel încât în compoziție să nu rămână cocoloașe. Când aluatul este gata, acoperă bolul cu o folie alimentară și lasă-l la odihnit timp de 30 de minute.
Te-ar putea interesa și: De ce să adaugi puțin griș în aluatul clătitelor. Este secretul bucătarilor de top
Tigaia se pune la încins, la foc mare. Dacă tigaia nu este una aderentă, e necesar să o ungi cu puțin ulei. Cu ajutorul unui polonic, toarnă compoziția în tigaie. Nu te panica dacă nu-ți ies din prima clătitele. După ce vei face 2-3 clătite, îți vei da seama cum va trebui să le faci și pe restul.
Clătitele se lasă la copt timp de un minut, după care se întorc pe cealaltă parte. Clătitele făcute se pun pe o farfurie și se țin la cald, acoperite cu un capac.
Te-ar putea interesa și: Ce să nu pui în aluatul de clătite. Așa se lipesc de tigaie, greșeala făcută de mulți români