Cu ce să amesteci ceapa roșie murată la borcan pentru un gust desăvârșit. Rețeta te va cuceri pe loc

de: Ionuț Vieru
17 07. 2024

Ceapa roșie murată reprezintă o adevărată delicatesă și poate fi folosită ca și garnitură în diferite rețete, dar de cele mai multe ori este preferată lângă o bucată delicioasă de friptură.

Rețeta pentru cea mai bună ceapă murată

Ceapa murată este un ingredient gastronomic apreciat în numeroase bucătării internaționale. În rândurile următoare îți vom prezenta o rețetă pe care trebuie să o încerci. Este foarte gustoasă și ușor de făcut.

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 cepe
  • 250ml – oțet de mere
  • 100ml – apă plată
  • 1,5 linguriță – sare
  • 1 lingură – miere sau zahăr
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 linguriță – boabe de muștar

Mod de preparare

Pentru început, turnăm în cratiță oțetul, adăugăm apa plată, frunzele de dafin, boabele de muștar, sarea, mierea și punem toată compoziția pe foc. Între timp, vom tăia ceapa în felii subțiri.

Din moment ce apa a început a clocoti, o mai lăsăm la fiert încă 2-3 minute. Mai apoi, aranjăm ceapa în borcane de 350 de ml și turnăm lichidul fierbinte împreună cu frunzele de dafin și boabele de muștar.

Acoperim cu capac și lăsăm să se răcească la temperatura camerei o oră, după care se poate consuma. Se poate păstra la frigider timp de 2 săptămâni. Puteți pune această ceapă în salate, sandvișuri sau poate fi servită alături de pește sau carne.

Variante de rețete cu ceapă murată inspirate din bucătăria internațională

Ceapa este un ingredient foarte versatil și folosit în toate bucătăriile din toată lumea. Prin urmare, exista sute, poate chiar mii de rețete de ceapă murată.

Există ceapa murată în stil indian, care combină oțetul, semințele de muștar și coriandru pentru a obține un amestec aromatic. Se adaugă peste ceapa tăiată mărunt un amestec de oțet de vin alb, semințe de muștar, coriandru măcinat, sare și zahăr.

Se lasă la marinat timp de câteva zile și are un gust distinct, perfect pentru diferite preparate indiene.

Ceapa murată în stil rusesc presupune folosirea de miere și oțet pentru a crea un gust perfect între dulce și acrișor. Ceapa se taie în felii subțiri și se amestecă cu oțet de mere, miere, sare și câteva condimente opționale cum ar fi frunze de dafin și boabe de piper.

O altă rețetă foarte populară și cunoscută de mulți este ceapa murată în stil mexican, ideală pentru cei care iubesc gustul picant. Trebuie să combini oțetul de cidru, semințele de coriandru, usturoiul și chili pentru a obține un amestec cu adevărat pătrunzător.