Cu ce poți înlocui gazonul din curte. Plantele care aduc o bucățică din Rai la tine acasă

de: Bișinicu Andreea
09 05. 2023

Când vine vorba de amenajarea spațiului din fața casei, cei mai mulți dintre români optează pentru așezarea gazonului în curte. Arată natural, are o culoare plăcută ochiului și invită oamenii să pătrundă în grădină. Cu toate acestea, dacă vrei, iată câteva opțiuni care pot înlocui gazonul cu succes.

Care sunt cei mai buni înlocuitori pentru gazonul din curte

Iederă

Pe lângă faptul că este o plantă cățărătoare, iedera poate fi un înlocuitor potrivit pentru gazon, avân în vedere că este o plantă care se poate târî fără probleme, creând un covor interesant și inedit.

De asemenea, iedera rezistă foarte bine la condiții meteo extreme și într-un sol arid, secetos. Specialiștii îți recomandă, totuși, să nu plantezi iederă pe o suprafață extrem de vastă, deoarece se va răspândi repede și îți va acapara celelalte flori din grădină.

Sunătoare

Dacă nu vrei să pui gazon în curte, poți opta oricând pentru a planta flori de sunătoare. Această plantă are nevoie doar de un sol bine drenat, nicidecum de soluții pretențioase pentru a se putea dezvolta armonios.

Trifoi

Trifoiul poate înlocui gazonul obișnuit, fără probleme, datorită faptului că este o plantă potrivită atât pentru spații restrânse, cat si pentru spații mai vaste.

În altă ordine de idei, trifoiul este ieftin și ușor de întreținut, având un aspect aparte atunci când înflorește, creând un covor verde splendid, ce va atrage fluturii la tine în curte.

Mușețel

Una dintre cele mai populare plante medicinale din lume, mușețelul are un parfum aparte și niște flori mici, albe, extrem de frumoase.

Odată întinse pe peluza din curte, florile de mușețel pot transforma curtea într-un covor verde foarte plăcut. Gazonul de mușețl se dezvoltă cel mai bine în zonele grădinii unde există mult soare, iar pământul este usor.

Cimbrișor

În general, cimbrișorul nu este potrivit pentru a fi semănat în spațiile intens circulate, dar se poate cultiva acolo unde nu obișnuiești să calci iarba extrem de des. Aceste plante ajung la o înălțime de aproximativ 10 cm și înfloresc din iunie până la sfârșitul lunii septembrie.

Cimbrul sălbatic are flori colorate și un parfum îmbietor. Nu necesită îngrijiri deosebite, dar plantarea lui va dura ceva timp si va trebui să aștepți un an de zile până când vor înflori primele tufe.