Cu câți bani rămân, de fapt, Elwira și Mihai Petre după Asia Express. Premiul real e mai mic decât cel anunțat

Cu câți bani rămân, de fapt, Elwira și Mihai Petre după Asia Express. Premiul real e mai mic decât cel anunțat
Cu cati bani au plecat acasa Elwira si Mihai Petre

Mihai Petre și Elwira au plecat acasă cu marele premiu de 30.000 de euro după ce au câștigat Asia Express. Cu toate acestea, vedetele nu rămân cu toți banii, o parte din ei ducându-se la stat.După două luni de competiție, Asia Express s-a termina cu Mihai Petre și Elwira Duda învingători. Drumul Împăraților a fost unul extrem de greu, iar când au auzit vestea,  cei doi au izbucnit în plâns.

Cum au reacționat cei doi

”Simțeam că îmi explodează inima, nu-mi venea să cred. Mă bucur atât de tare pentru că în momentul ăsta o să pot să le văd pe fete cum sar de bucurie, dacă nu ar fi fost ele ne-ar fi fost extrem de greu, nu știu dacă puteam să găsim noi motivația atât de mare încât să ajungem până în final”, au fost primele cuvintele ale Elwirei Duda după ce a aflat că e câștigătoare la Asia Express.

”Nu pot să cred, nu pot să cred asta. Nu realizez asta. Te iubesc”, i-a spus Mihai Petre soției sale.

Cu câți bani rămân, de fapt

Cei doi au câștigat marele premiu de 30.000 de euro, dar suma este impozitată de către stat. Taxele se aplică în cazul oricărui câștig. De fapt, veniturile din premii se impozitează cu 10%, cotă aplicată venitului net.

„Veniturile din premii se impozitează, prin reținerea la sursă de către plătitorul de venit, cu o cotă de 10%.

Cota este aplicată  venitului net determinat prin scăderea din venitul brut a sumei de 600 lei, pentru fiecare premiu.

Impozit pe veniturile din premii = (venitul din premii- 600 lei) x 10%”, se arată în legea impozitării câștigurilor din premii.

Așadar, fără taxe, premiul final este de 26.890 de euro, adică în jur de 134.000 de lei.

Cei doi au spus că abia așteaptă să meargă acasă la copii și ambii ar putea repeta experiența.

„Abia aștept să o văd, sincer. Cred că o să fie cel mai fericit copil. Ele ne fac mândre în fiecare zi. Atât de mult ne bucurăm că a venit rândul lor să fie mândre de noi și e tare sentimentul.

Dacă aș putea, aș repeta experiența asta oriunde și oricând, dar numai cu omul ăsta”, a declarat Elwira Petre, vizibil entuziasmată.

„E o mare realizare pentru mine. Când mă gândesc cât am ezitat de mult să dau un răspuns și acum regret că am ezitat atât de mult.

Ar fi trebuit să fiu super hotărât și să spun „da” din prima, pentru că a fost experiența vieții mele”, a spus și Mihai Petre.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI