Cu cât aur poți trece vama la turci. Valoarea maximă pe care o pot avea bijuteriile

de: Stan Nicu
14 03. 2023

Cu cât aur poți trece vama la turci. Care este valoarea maximă pe care o pot avea bijuteriile. Autoritățile vamale din Români au anunțat exact cu câte bijuterii poți veni din Turcia, dar și cu câte țigări te poți duce în această destinație.

Cu cât aur putem trece vama din Turcia. Care este valoarea maximă a bijuteriilor

Românii au adus și vor continua să aducă aur din Turcia pentru a-l vinde în România. Astfel, autoritățile din România au anunțat cât aur se poate aduce de la turci și care sunt condițiile.

Astfel, românii pot aduce din Turcia aur sau bijuterii în valoare de 15 mii de dolari, dar numai dacă acesta vor avea acte, adică dacă se va putea dovedi că a fost cumpărate din această țară.

Mesajul ministerului de Externe

„Este recomandat să declaraţi articolele de valoare la intrare în Turcia (în punctul de frontieră), pentru a evita orice fel de probleme la plecarea din ţară.

Toate obiectele personale şi bijuteriile din metale şi pietre preţioase (care nu au fost achiziţionate pentru comercializare), cu valoare mai mică de 15.000$, pot fi aduse sau scoase din ţară.

Bijuteriile în valoare de peste 15.000$, pot fi scoase din ţară numai dacă au fost înregistrate în prealabil la intrarea în ţară sau dacă se poate dovedi că au fost cumpărate legal în Turcia”, anunță Ambasada României din Republica Turcia.

Cu câte țigări poți merge în Turcia

În plus, Ambasada României în Turcia a anunțat cu ce produse se poate trece în Turcia, produse pentru care nu se vor plăti taxe vamale. Astfel, reiese că nu se poate intra pe teritoriul Turciei cu mai mult de un cartuș de țigări.

„Este permisă intrarea în Turcia, fără plata de taxe vamale, cu până la 200 de ţigarete, 50 de trabucuri, 200 g de tutun de pipă, o sticlă (100 cl) băutură alcoolică spirtoasă sau 2 sticle (75 cl) de vin, 1 kg ciocolată, 1,5 kg cafea, 500 g de ceai, 120 ml de parfum sau apă de colonie”, conform Ambasadei României în Turcia.

Condițiile pentru trecerea în Turcia a animalelor de companie

De asemenea, mulți dintre români care merg în Turcia vor să fie însoțiți de animalele lor de companie. Aceștia trebuie să știe că intrarea cu animalele de companie pe teritoriul Turciei se va face conform unor reguli foarte bine stabilite.

„Călătorilor li se permite să transporte un număr de 2 animale de companie (numai pisici, câini sau păsări), ori un număr de 10 peşti de acvariu, cu condiţia să deţină certificat medical, document cu înregistrarea vaccinărilor şi a semnalmentelor, respectiv confirmarea efectuării examenului medical de către un medic veterinar”, a mai anunțat Ambasada României în Turcia.