Cu cât a scumpit carnea, în 2024, tenorul fermier Vlad Miriță: ”Am fost nevoiți!”. Ce vinde rapid, care este produsul vedetă EXCLUSIV

de: Simona Ecovoiu
25 03. 2024

Tenorul Vlad Miriță, care deține și o fermă de porci și de păsări, lângă Târgoviște, rotunjindu-și astfel serios veniturile din muzică, ne-a explicat de ce a fost nevoit să majoreze prețul la cârnați, la mici și la slăninuță, de fapt, la mai toate produsele, în 2024. În interviul exclusiv, pentru Playtech Știri, solistul ne-a vorbit despre munca la fermă, dar și despre produsul vedetă, considerat cel mai sănătos, de către nutriționiști, și care, evident, dispare rapid din stoc.

Cu cât a scumpit carnea, în 2024: ”Urmare a inflației!”

Vlad Miriță trebuie să țină pasul cu scumpirile la furaje, la electricitate, dar și la mâna de lucru, toate aceste majorări generale, la nivelul țării, reflectându-se mai apoi și în prețurile actuale la produsele sale din carne:

”Carnea s-a mai scumpit, am fost nevoiți, sunt anumite piese mai scumpe, altele sunt ceva mai ieftine. Produsele vedetă sunt ceafa de porc, la 17 lei/100 gr, și oasele de porc pentru ciorbă, la 28 lei kilogramul, aflate la mare căutare, căci conțin colagen, sănătos pentru organism. Sunt cumpărate, adesea, de către sportivii care merg la sală, dar și de către pensionari.

Fierb oasele și extrag colagenul. E gustos, hrănitor. Noi nu avem însă foarte multe animale la fermă, creștem în medie cam 100 de porci pe an, atât. Dacă e să fac un calcul, carnea s-a scumpit la noi între 5 și 10%, urmare a inflației. Toate s-au scumpit, curentul, furajele, mâna de lucru, transportul”.

La ce prețuri vinde produsele sale alimentare, de la ”Ferma Soarelui”, chiar și online? Șoriciul costă 27, 6 lei, 100 de grame, coastele de porc, 700 g, sunt la 45,5 lei. Cotletul de porc, 400 g, se vinde cu 54,4 lei, slănina afumată, 400 g, cu 29,6 lei, iar cârnații cruzi, simpli, 400 g, cu 40, 4 lei.

Citiți și: Tenorul-fermier Vlad Miriță are comenzi record la slăninuța de porc, de Sărbători: ”Pălinca, slănina și ceapa sunt cel mai bun medicament!” EXCLUSIV

Ce fapte bune face Vlad Miriță pentru pensionarii unui azil?

În calitate de om de afaceri, Vlad Miriță face însă și fapte bune, caritabile, pentru pensionarii unui azil, unde, adesea, duce carne proaspătă și sănătoasă. Le lasă însă și o vorbă bună, de compasiune:

”Când ne rămâne un anumit surplus, pe partea de oase de porc, dar și de carne de pui, donăm la un azil de bătrâni, au și ei nevoie de carne proaspătă. Le mai ducem și mâncare, este bine în viață să dăruiești din ceea ce ai. Adesea, binele făcut se întoarce înapoi”, mai susține solistul Vlad Miriță, exclusiv pentru Playtech Știri.

Citiți și: Dorel Vișan, oripilat de afacerea secolului: ”N-aș mânca!”. Nutriționiștii români trag un semnal de alarmă EXCLUSIV

Contestă revoluționara carne artificială, printată 3 D: ”Are proteine, dar nu este suficient!”

Artistul Vlad Miriță și-a exprimat părerea și referitor la carnea artificială sau printată 3D, care, deși inițial era privită ca o mare curiozitate, a început să câștige teren, în întreaga lume:

”Din punctul meu de vedere, de fermier, care vinde carne de porc și de pui, eu cred că acest produs artificial nu are cum să respecte toate componentele cărnii naturale, poate că, da, are proteine, dar nu este suficient.

Viața este, de fapt, cum o știm noi, pe pământ, și care a mers înainte, în felul acesta: ceva a fost sacrificat, ca altceva să meargă mai departe, inclusiv așa se întâmplă și cu plantele, care și ele au viață în ele. Animalele hrănesc alte animale sau omul, este o relație profundă între ele.

Cred că mâncăm și o anumită stare a animalului, iar dacă a fost perfect sănătos, beneficiezi mai departe de sănătate”, a mai menționat Vlad Miriță, exclusiv pentru Playtech Știri.