CTP, umilit de un blogger din România: ”Eu nu ştiu în ce lume trăieşte, exact, acest eşuat”

Cristian Tudor Popescu, umilt de bloggerul ”Contele de Saint Germain”

După ce a fost făcut cu ou și cu oțet de vloggerul Shelly, un alt formator de opinie din mediul online îl ia la rost pe celebrul jurnalist Cristian Tudor Popescu. Totul a pornit de la discursul anti-mască al regizorului Cristi Puiu, pe care l-a susținut la TIFF.

Cristian Tudor Popescu, umilt de bloggerul ”Contele de Saint Germain”

Cristian Tudor Popescu a criticat în termeni duri discursul regizorului Cristi Puiu, pe care nu l-a menajat deloc. Jurnalistul a catașogat vorbele regizorului drept o ”măgărie agitatorică”. ”Dacă n-aș lua în considerare această posibilitate, ar trebui să îl consider pe dl. Puiu, pe distinsul regizor Cristi Puiu, de-a dreptul idiot!” a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Ei bine, cuvintele grele adresate lui Cristi Puiu nu i-au plăcut deloc blogerului ”Contele de Saint Germain”, care a ieșit la atac. Acesta a scris un foarte acid la adresa lui Cristian Tudor Popescu, despre care spune printre rânduri că se pricepe la orice, dar în același timp la nimic.

Cristian Tudor Popescu, umilt de bloggerul ”Contele de Saint Germain”
Cristian Tudor Popescu, umilt de bloggerul ”Contele de Saint Germain”

Ce l-a supărat pe blogger

”Eu nu ştiu în ce lume trăieşte, exact, acest eşuat. După primul naufragiu, te mulţumeşti cu orice fel de uscat. Înec să nu fie! (…) Recent i-a căşunat pe Cristi Puiu.

Cristi Puiu e, cum cititorii mei desigur ştiu, un mare regizor român de film. Încă în viaţă, din fericire, prelungind linia de glorie naţională punctată de defuncţii Liviu Ciulei şi Lucian Pintilie.

Te-ai fi aşteptat ca filmologul şi cinefilul CTP dacă nu să se plece, măcar să amuţească în faţa unui astfel de contemporan candidat la un loc în panteonul cinematografiei româneşti”, este o parte din mesajul dur al bloggerului ”Contele de Saint German” la adresa lui Cristian Tudor Popescu.

”Ce l-a filoxerat într-atât pe CTP? Faptul că domnul Cristi Puiu, spre deosebire de el, aspirantul neîmplinit în filmologie ca și în toate celelalte, a avut curajul să fie un om liber. Să spună ce crede, chiar dacă întru supărarea puterii vremelnice”, mai scrie ”Contele de Saint Germain”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI