CTP, reacție incredibilă după căderea guvernului: ”Ceaușismul a căzut la vot! Revoluția este sălbatică!”

Cristian Tudor Popescu a avut o reacție incredibilă și și-a spus părerea în legătură cu faptul că Guvernul Dăncilă a picat, pe 10 octombrie.

CTP, reacție incredibilă după căderea guvernului

CTP, reacție incredibilă după căderea guvernului: ”Ceaușismul a căzut la vot! Revoluția este sălbatică!”

CTP a reacționat într-o manieră similară și efervescentă ca întotdeauna. A comparat Guvernul condus de Viorica Dăncilă cu unul comunist. Mai mult, reacția sa incredibilă va stârni cu siguranță valuri de comentarii, mai ales pe rețelele sociale. Parlamentul a adoptat joi moțiunea de cenzură, care a avut 238 de voturi „pentru”, dintre cele 242 exprimate. Au existat și 4 voturi împotriva demiterii. Parlamentarii PSD prezenți în sală nu au votat.

Guvernul PSD a fost demis, dar va rămâne pentru moment pe funcție ca interimar, notează digi24. Președintele Klaus Iohannis va trebui să se consulte cu partidele parlamentare și va desemna un alt premier, în locul Vioricăi Dăncilă, ca să poată forma un nou Cabinet.

„Ceaușismul a căzut la vot! Cu 30 de ani în urmă, guvernul ceaușist a fost înlăturat prin Revoluție. Dar Revoluția este sălbatică, fără reguli, incontrolabilă, contestabilă și contestată apoi ani de-a rândul. Acum, urmașul guvernului ceaușist, guvernul Dăncilă, a fost dărâmat în mod democratic, prin vot. Incontestabil. Depinde de opoziție, care este cât se poate de fragmentată, dacă va reuși să ofere rapid o alternativă viabilă la guvernarea pesedistă, ca oamenii să înțeleagă ceva din reușita acestei moțiuni – așa, PSD poate fi eliminat din prim-planul politicii românești. Dacă nu, plasmodia roșu-albăstrie se va reface!”, a fost reacția lui Cristian Tudor Popescu, la scurt timp după anunțul că Guvernul Dăncilă a picat.

Prima reacție a Vioricăi Dăncilă

La puțin timp după ce a fost demisă din funcția de premier al României, Viorica Dăncilă a avut o primă reacție în acest sens și a făcut câteva declarații:

„Le doresc celorlalți să vină în plen cât mai repede cu o nouă formulă guvernamentală. Fac apel la președintele României să vină cu un premier astfel încât să își asume guvernarea. Prin moțiune, Guvernul este demis. Ne dorim să lăsăm un nou guvern cu un nou program de guvernare. Vom intra în turul al doilea, mergem cu candidatura la prezidențiale înainte. Sunt convinsă că oamenii vor face comparație între ceea ce a făcut PSD și ceea ce vor face cei care azi au vrut să vină la putere. Nu mă tem absolut de nimic. Mă tem doar că putem pierde încrederea românilor”, a spus Viorica Dăncilă, după aflarea rezultatului de la votul pe moțiunea de cenzură.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI