CTP o pune la zid pe Monica Anisie, ministrul Educației, după aflarea rezultatelor de la testele PISA

CTP o pune la zid pe Monica Anisie. Ce i-a reproșat gazetarul, după rezultatele testului PISA?

Cristian Tudor Popescu a criticat-o extrem de dur pe Moncia Anisie. Totul s-a petrecut după aflarea rezulatelor testelor PISA. Din păcate, în urma testării a reieșit că 44% din elevii români snt analfabeți funcționale. Ce mesaj dur i-a adresat gazetarul ministrului Educației?

CTP o critică foarte dur pe Monica Anisie

Cristian Tudor Popescu a criticat-o foarte dur pe Monica Anisie, după ce a luat la cunoștință rezultatele de la testul PISA. Cunoscutul gazetar a scris, în cadrul unui editorial publicat de republica.ro, că Anisie ar trebui să-și dea demisia. De asemenea, a susținut că apreciază totuși prestația sa ca fiind o „gogomănie, cu parfum de viorică”. Mai mult decât atât, a afirmat că ministrul Educației a produs unul dintre cele mai pătrate argumente circulare din câte a auzit vreodată.

„Nu trebuie să ne îngrijorăm, a zis ministrețea, deoarece testul nu se referă la ce știu elevii, ci la utilizarea a ceea ce știu. Ceea ce reprezintă chiar termenii de definiție ai analfabetismului funcțional! Deci: aproape jumătate dintre elevi sunt analfabeți funcțional pentru că sunt analfabeți funcțional, nu vă faceți griji! Apoi, aceeași persoană, precum și alți înțelepți didactici și pedagogici atrag atenția că elevii români nu sunt pregătiți pentru a susține un astfel de test străinez. Altă gogomănie, cu parfum de viorică”
Cristian Tudor Popescu

CTP o pune la zid pe Monica Anisie
CTP o pune la zid pe Monica Anisie

„Reformă înseamnă să fiți demisă cât mai repede”

Cauza principală a buimăcerii elevilor sunt profesorii, susține Cristian Tudor Popescu. ”Cum totuși ați fost, reformă înseamnă să fiți demisă cât mai repede, înainte de a-l concura pe Liviu Pop-Genunche cu alte inepții, și mai năprasnice”, mai spune gazetarul. Amintim că ministrul Educației a declarat că rezultatul slab „nu trebuie neapărat să ne îngrijoreze, pentru că accentul nu se pune neapărat pe ce ştiu elevii, ci pe ce aplică”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI