VIDEO: C.T.P îl compară pe Dragnea cu Kim Jong Un. „Are plan să conducă România până în 2040”

Autor: Andrei Simion - 22:08, 25 apr. 2019

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră că Liviu Dragnea are un comportament asemănător unui dictator nord-coreean.

Invitat în studioul Digi24, Cristian Tudor Popescu a explicat importanța referendumului convocat de șeful statului pe 26 mai. Atunci românii vor fi consultați asupra ultimelor evoluții din Justiție, sub guvernarea PSD-ALDE.

Cristian Tudor Popescu s-a adresat telespectatorilor și le-a transmis cât de important este să se prezinte la urne la sfârșit de mai.

„Poate nu realizați. Se hotărăște pentru zeci de ani viitorul României. Dragnea are planuri pentru 40 de ani. Și dup-aia își lasă urmașul, ca în Coreea de Nord.” Cristian Tudor Popescu

În opinia scriitorului și gazetarului Cristian Tudor Popescu, românii vor avea de ales pe 26 mai între o Românie care se va apropia de republica socialistă a lui Ceaușescu și un parcurs european.

CTP și întrebările de la Referendumul privind  Justiția

Cristian Tudor Popescu a explicat și sensul celor două întrebări la care trebuie să răspundă alegătorii la consultarea populară privind Justiția.

„Vreți să trăim într-o românie Ceaușescoidă? Despre asta e vorba. (…)Ele sunt simbolice, este vorba despre acești doi ani și jumătate. Cine votează la referendum DA spune că nu mai vreau să trăiesc ca într-o Românie ca a lui Ceaușescu.” Cristian Tudor Popescu

Reacție la criticile lui Dragnea

Liviu Dragnea și alți comunicatori ai PSD au criticat referendumul convocat de șeful statului. Despre  această situație, Cristian Tudor Popescu a apreciat:

„Păi nu a dorit domnul Dragnea să introducă amnistia și grațierea vreme de un an de zile? Adică exact ce spune referendumul să nu se facă? Au ajuns să dea afară un ministru care le-a făcut atâtea servicii.” Cristian Tudor Popescu

Cât despre românii care nu intenționează să se prezinte la vot, Cristian Tudor Popescu a spus că pot fi considerați „vinovați”.

„Cine stă acasă este vinovat. Nu e vinovat cine spune NU. Da domne, eu vreau să fie ca înainte de 1989. (…) Pe cei care vor lipsi de la aceste alegeri îi voi disprețui.” Cristian Tudor Popescu

Întrebările de la referendumul din 26 mai

Administrația Prezidențială a anunțat, prin purtătoarea de cuvânt Mădălina Dobrovolschi, întrebările propuse de șeful statului pentru referendumul privind Justiția. Acestea sunt:

„1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție? 2. Sunteți de acord cu interzicerea adoptări de către guvern a OUG în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de ataca OUG direct la CCR?”

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, opțiunea românilor trebuie să fie între partidele pro și anti europene iar absenteismul nu e o soluție.

„Aici nu e vorba doar de a vota doar niște inși care să meargă la Bruxelles. Ci de a vota două partide care și-au asumat scoaterea României din Uniunea Europeană și alte 4 sau câte sunt care nu au venit cu așa ceva în niciun moment.” Cristian Tudor Popescu

Gazetarul consideră că atitudinea președintelui Klaus Iohannis este evidentă în privința campaniei pentru europarlamentare și referendum.

„Președintele spune: Votând la referendum, votați și pentru mine ca președinte.” Cristian Tudor Popescu