CTP, critici dure la adresa ministrului Educației. Care a fost afirmația care l-a scos din sărite pe gazetar

CTP, critici dure la adresa ministrului Educației. Care a fost afirmația care l-a scos din sărite pe gazetar Sursă poză: Inquam Photos/Bogdan Ioan Buda

Cristian Tudor Popescu vine cu critici dure la adresa ministrului Educației, Monica Anisie, după ce aceasta a anunțat că va reveni la catedră în calitate de profesoară și dirigintă la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”. Jurnalistul numește decizia sa drept un „gest de imagine absurd”, care “dă bine din punct de vedere politic”.

Ce se va întâmpla când vor apărea urgențe?

Gazetarul CTP consideră că o funcție precum cea de ministru al Educației nu mai lasă loc și pentru o a doua, deoarece pot apărea urgențe și situații în care trebuie să acționeze imediat. Acesta consideră că decizia sa a fost influențată de colegii săi din partid, pentru a-și crea o imagine bună în fața cetățenilor.

Ministrul Educației în prima zi de școală
Sursă poză: Inquam Photos/George Călin

„De la partid, i s-a spus probabil că trebuie să facă asta. De ce? Pentru că dă bine din punct de vedere politic. Prin acest gest, doamna Anisie desconsideră atât funcția de ministru al Educației, cât și postul de profesor.

Cum să le facă împreună? Este vorba despre un gest de imagine absurd. Poți avea urgențe secundă de secundă, izbucnește un focar, se îmbolnăvesc 50 de copii, tu unde ești? La ore!”, a declarat CTP la EuropaFM după ce Monica Anisie a anunțat că „În afara programului de la minister voi veni la ore. Şi când eram secretar de stat am venit la ore întotdeauna”.

Ce mesaj a transmis ministrul Educației în prima zi de școală

Monica Anisie a mers luni la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, unde este profesor, fiind aproape de toți elevii săi pentru a-i încuraja și pentru a-i pregăti pentru un nou an școlar diferit de cei de până acum.

Ministrul Educației a transmis la început de an școlar un mesaj pentru elevi și profesori, încurajându-i să meargă la școală, indiferent de situație.

„Dragi copii, mergeţi cu încredere la şcoală! Oricare ar fi situaţia epidemiologică, noi trebuie să ne concentrăm pe învăţare! Educaţia trebuie să continue în orice situaţie. Prin urmare, fiţi responsabili, fiţi prudenţi, dar şi implicaţi. Prin urmare, mergem cu toţii la şcoală.

Este important să mergem la şcoală şi să fim alături de profesorii noştri. Copii, fiţi responsabili şi respectaţi toate regulile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor. Noi, profesorii, suntem alături de voi”, a spus Monica Anisie.
De asemenea, ministrul a transmis un mesaj de recunoștință și încurajare și pentru dascăli.

Aceasta le-a mulțumit pentru “eforturile supraomemești” de care au dat dovada în perioada suspendării cursurilor și le-a urat un an cu împliniri și sănătate.

„Au muncit şi în timpul examenelor naţionale, dar au făcut şi eforturi supraomeneşti atunci când au fost suspendate cursurile. Trebuie să recunoaştem că în atâţia ani de zile, deşi am avut suspendate cursurile şi câte 3 săptămâni, din cauza viscolului, a gripei şi aşa mai departe, educaţia nu continua şi copiii rămâneau acasă, izolaţi, fără să îşi continue învăţarea.

Acum am arătat că se poate, prin suspendarea cursurilor am continuat învăţarea în sistem online. Sigur, trebuie să ne perfecţionăm, dar eu spun că începând cu acest an şcolar lucrurile vor arăta cu totul altfel decât au fost până acum”, a adăugat ministrul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI