CTP critică declarațiile lui Klaus Iohannis. Ce a urmărit, de fapt, președintele prin intervenția sa

de: Ștefan R. Apostol
28 04. 2020

În conferința de presă, susținută astăzi de președintele Klaus Iohannis s-au enunțat anumite aspecte referitoare la ce se va întâmpla după data de 15 mai, dată care bate la ușă. În afară de relaxarea măsurilor restrictive nu s-au făcut enunțuri concrete referitoare la redresarea economiei și la alte măsuri necesare pentru a nu colapsa întreg sistemul.

CTP critică declarațiile lui Klaus Iohannis

În discursul său Klaus Iohannis a politizat pe alocuri cele enunțate aducând acuzații asupra celor din opoziție, referirile fiind făcute la adresa PSD-ului și a liderilor partidului. Era de așteptat ca jurnalistul Cristian Tudor Popescu să comenteze conferința de presă făcută de președintele Klaus Iohannis, spunând că a fost o ieșire care să mai crească scorul electoral al PNL. În alocuțiunea jurnalistului, la DIGI 24, nu au lipsit nici exemplele în care, în opinia sa, șeful statului a greșit.

CTP critică declarațiile lui Klaus Iohannis. Ce a urmărit, de fapt, președintele prin intervenția sa

„Domnul Iohannis a avut în această intervenție, ieșire, a avut două obiective: 1 – să mai pompeze niște oxigen PNL-ului, aflat în scădere, partidului și guvernului. 2 – să nu înceteze a fi conștient și responsabil. De aceea, acum o săptămână, a aruncat acea dată de 15 mai ca pe o speranță, pentru a mai îmbunătăți percepția oamenilor în legătură cu Guvernul, care a luat măsuri dure, în general corecte, cum a spus președintele, cu excepția celor care n-au fost corecte și pe care președintele nu le-a menționat pentru că scopul domniei sale a fost să mai crească scorul electoral al PNL”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Ce a urmărit, de fapt, președintele prin intervenția sa

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, președintele Iohannis a greșit când nu a pomenit nimic despre greșelile guvernului, grave, pe care chiar președintele a ieșit și le-a reprimat cu brutalitate, ca în cazul protocolului MAI-BOR, sau că a început conferința de presă cu un exemplu din care populația să tragă concluzia cât de bine stăm și a dat un grafic, făcut probabil de ”statisticienii lui de la Cotroceni”, graficul, în opinia jurnalistului, fiind înșelător și irelevant.

„Președintele a început cu un exemplu din care noi să tragem concluzia cât de bine stăm și a dat un grafic, făcut probabil de statisticienii lui de la Cotroceni. Graficul este înșelător și irelevant. Parametrul număr de bolnavi, număr de infectați la milionul de locuitori este înșelător pentru că SUA sunt mai jos decât România și stau, deci, foarte bine. Excepțional! Noi și americanii ce mai stăm bine pe planetă. Ori, în Statele Unite sunt un milion de infectați”, a completat gazetarul.