CTP, scos din minți de ÎPS Teodosie: „Mârâie în numele Domnului”

CTP, scos din minți de ÎPS Teodosie: „Mârâie în numele Domnului”
CTP, acuzații acide către ÎPS Teodosie

CTP revine în atenția publicului cu o nouă replică acidă pentru unul dintre reprezentanții BOR. În urma tensiunilor care au avut loc în preajma sărbătorii Sfântului Andrei, cunoscutul gazetar îi adresează câteva reproșuri ÎPS Teodosie, care a făcut toate demersurile necesare și legale pentru permite pelerinajul în Constanța, județ aflat în carantină din cauza numărului mare de cazuri COVID-19.

Ce crede CTP despre ÎPS Teodosie

CTP își exercită talentul de a ataca dur pe cei care se împotrivesc restricțiilor anti-COVID-19. După proteste și scrisori ample cu autoritățile, ÎPS Teodosie dă semne că nu renunță la ideea unui pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei.

Pentru această atitudine sfidătoare în fața legii, Arhiepiscopul Tomisului a primit un feedback negativ din partea gazetarului CTP. În urmă cu câteva ore, jurnalistul a scris un editorial în care a abordat mai multe subiecte de actualitate, printre care și cel legat de insistența ÎPS Teodosie Mache de a permite pelerinajul într-un județ lovit puternic de COVID-19.

Acesta a explicat că cetățenii au dreptul să ajungă în locul unde se zice că a locuit și a creștinat Sfântul Andrei, ocrotitorul României, acuzând autoritățile că „nu au frică de Dumnezeu”.

Astfel, CTP critică în termeni grei atitudinea ÎPS Teodosie de a ataca în instanță decizia Consiliului Județean pentru Situații de Urgență Constanța cu privire la interzicerea acestui pelerinaj pe datele de 29 și 30 noiembrie. Pentru că a fost refuzat de magistrați, ÎPS i-a transmis o scrisoare și premierului Orban prin care să-i reproșeze încălcarea drepturilot cetățenilor.

Fără credință, adio guvernare

Șocat de gestul irepsonsabil al Arhiepiscopului, CTP l-a comparat pe acesta cu ÎPS Macedon care invoca spiritul revoluției.

„Justiția a respins pretențiile ÎPS Mache ca toți tomitanii și chiar toată țara să se adune în pelerinaj la Peștera Sf. Andrei, în vreme ce Constanța e în carantină. Înalt Preamâniatul Mache i-a scris premierului Orban, amenințându-i pe cei care „nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, bazată pe necunoscuți specialiști”, cu o revoluție ca-n `89.

Adică, „Șică, am să-ți torn o revoluție, da, o revoluție, de să mă pomenești”. În 1989, ÎPS Macedon chiar asta făcea, turna, întâmpinându-i pe securiști cu strigătul: „Fraților, nu sunt Porcu, sunt Mache al vostru!”. Aidoma boss-ului său, Daniel, Teodosie mârâie în numele Domnului. (…)

Carevasăzică, dacă nu pelerinaj total, atunci ciuciu guvernare, Orbane, că Dumnezeu numără voturile. În viziunea lui Mache, Iisus e unul dintre caftangiii de prin filme care mai întâi se lasă bătuți, pentru efectul dramatic, ca apoi să îi dea adversarului un cap în gură terminal…”, spune Cristian Tudor Popescu, într-un editorial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI