CTP, acuzații grave la adresa lui Ludovic Orban: „Domnul premier a făcut un show extins. Consecințele sunt acelea de a ucide oameni”

CTP, acuzații grave la adresa lui Ludovic Orban: „Domnul premier a făcut un show extins. Consecințele sunt acelea de a ucide oameni”
CTP, acuzații grave la adresa lui Ludovic Orban: "Domnul premier a făcut un show extins. Consecințele sunt acelea de a ucide oameni"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu nu a întârziat în a-și exprima părerea după apariția premierului Orban în public. Acesta consideră discursul lui Ludovic Orban ca fiind unul prea lung și pe alocuri plictisitor, evitând întrebările la care nu a avut răspunsuri.

“Domnul premier Ludovic Orban a făcut un show extins, un Guv-id show”

Cristian Tudor Popescu a analizat în cursul serii de luni conferința de presă susținută de Ludovic Orban. Aceasta a avut ca scop lămurirea cetățenilor României și a reporterilor prezenți la Palatul Victoria cu privire la situația României după 15 mai, atunci când se vor relaxa restricțiile și va trece de la stare de urgență la stare de alertă.

Jurnalistul a catalogat această conferință ca fiind „un show guvernamental mult prea lung”, care a apelat la răbdarea românilor la o oră destul de târzie, ba chiar mai mult, acesta își pune întebarea dacă familia lui Orban a avut răbdare să-l asculte timp de de o oră și jumătate.

Domnul premier Ludovic Orban a făcut, să-i spunem, un show extins, un Guv-id show, de la guvernare, de la guvernamental, un show guvernamental mult mai lung decât cele pe care le ținea în sala de consiliu, cu ceilalți miniștri, în prezența presei, și în care ne arăta cum stăpânește dânsul problemele și cum guvernează, cum conduce România de acolo.

Acum, s-a extins până la o oră de discurs, care, vă mărturisesc că mi-a trezit mai întâi o întrebare: Oare membrii familiei domnului premier Orban au rezistat până la sfârșit, la această oră? Căci eu, deși sunt ascultător profesionist, vă mărturisesc că am avut niște dureri de cap, la un moment dat”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Fiecare își face numărul de imagine în această perioadă”

CTP a răbufnit din cauza faptului că această conferință a premierului s-a desfășurat după ce președintele României vorbise puțin mai devreme și explicase care vor fi noile schimbări în România. Acesta i-a acuzat pe amândoi că doresc să-și promoveze imaginea, profitând de contextul actual.

Nu înțeleg de ce și-a conceput în felul acesta intervenția, ieșirea, domnul premier, pentru că oamenii nu au nici răbdarea, nici forța să asculte o oră de discurs. Ar fi trebuit să fie mult mai scurt, mai concentrat, mai ales că vine după discursul președintelui Iohannis. Era nevoie de două discursuri pentru data de 15 mai? Și al președintelui, și al premierului? Da, era nevoie, pentru că fiecare își face numărul de imagine în aceste momente”, a adăugat acesta.

Data de 15 mai nu este propice pentru relaxarea restricțiilor

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a acuzat pe Ludovic Orban pentru evitarea unor răspunsuri la anumite întrebări delicate, asociind abordarea cu cea a fostului ministru de Justiție, Florin Iordache, care evita să răspundă la întrebările jurnaliștilor solicitând “altă întrebare”.

Este plin discursul domnului Orban de verbe la timpul viitor. «Vom face, vom drege, vom înfiinţa». Apoi când i-au fost puse întrebări, la cele mai dificile domnul Orban fie a spus «vom reflecta» şi nu a răspuns deloc. A fost un fel de «altă întrebare». Nu cred că a avut un impact foarte puternic asupra populaţiei această lungă reprezentaţie adomnului Orban. Ce pot eu să spun pe scurt. Mai întâi, această hotărâre de relaxare nu este legată de starea epidemică a României.

Dacă ar fi după specialişti, în cap cu ministrul Sănătăţii, 15 mai nu rezultă din datele ştiinţifice ca fiind un moment propice pentru relaxare. Nu rezultă pur şi simplu. Însă domnul Orban a încercat să spună că e o uşoară scădere. Nu e nicio uşoară scădere. Vede oricine. Eu aş fi pus o întrebare. Domnul prim-ministru, dacă pe 15 mai datele care vin în fiecare zi vor arăta o înrăutăţire sau că nu coboară numărul de morţi, ce veţi face? Veţi merge mai departe cu relaxarea?”, a adăugat gazetarul.

Relaxarea restricțiilor a avut interes exclusiv politic

CTP a fost de acord cu faptul că restricțiile impuse de Guvern au avut rezultate bune, România fiind ferită de o explozie mare a cazurilor de îmbolnăviri, însă a concluzionat că scopul relaxării măsurilor este de câştigare a unui capital politic pentru PNL.

Eu înţeleg ce se întâmplă din punct de vedere politic şi psihologic. Măsurile au fost eficiente până acum. Nu a fost o explozie. În România pandemia e sub control. Dar oamenii nu sunt dispuşi să simpatizeze cu guvernul Orban. Se vede în sondaje. Şi atunci politic se impune această relxare. Însă ceea ce se întâmplă cu noi e că trecem acum din plan secund, unde ne-am aflat câtă vreme cuvântul de ordine a fost «staţi acasă» şi este încă.

Deci principala treabă a noastră ca să luptăm cu pandemia a fost să stăm acasă. După 15 mai când se va putea circula fără declaraţie, din acel moment trebuie să ne considerăm cu toţii în linia întâi. Nu mai sunt doar medicii, personalul sanitar, jandarmii poliţiştii. Cu toții suntem din acel moment, pentru că va fi, după 15 mai, mai ușor de încălcat regulile impuse, cele care vor rămâne. Și consecințele sunt acelea de a ucide oameni. Adică acum, dacă nu respecți regulile acestea, poți să te contaminezi, poți să nu ai niciun fel de simptome și poți să îmbolnăvești pe alții, care pot să moară ”, a mai adăugat CTP.