10 iun. 2020 | 08:24

CTP, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis după gafa colosală făcută public: „Discurs greșit! Trebuia să citeze din… !”

Sănătate
CTP, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis după gafa colosală făcută public:
CTP, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis după gafa colosală făcută public: "Discurs greșit! Trebuia să citeze din... !”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacționat imediat după declarația lui Klaus Iohannis cu privire la prelungirea stării de alertă. Acesta îl judecă aspru pe președintele țării pentru felul în care a expus problema, având în vedere că în această manieră își poate atrage mai mulți rivali.

Președintele Klaus Iohannis, greșeala care îl poate costa imaginea

Cristian Tudor Popescu nu-l poate ierta pe Klaus Iohannis pentru modul greșit în care a prezentat situația actuală a României în contextul pandemiei de COVID-19. Gazetarul susține că discursul președintelui va irita parlamentarii, în loc să-i determine să se alăture acestei decizii.

După părerea lui CTP, președintele ar fi trebuit să citeze specialiștii în epidemiologie și boli infecțioase, în loc să-i roage pe parlamentari „să sprijine Guvernul”, declarație care ar putea crea tensiuni politice inutile.

Discurs mai blând, dar greșit ca atitudine. Ce a spus Iohannis e corect, dar dânsul le-a prezentat ca și cum le-a hotărât dânsul și a cerut parlamentarilor sprijin explicit. «Sprijiniți Guvernul, că a făcut lucruri bune în pandemie și va face în continuare». Acest anunț nu poate decât să-i irite pe parlamentari și are o încărcătură politică inevitabilă când le spune să spijine Guvernul.

Ar fi putut domnul Iohannis să înceapă discursul așa: «Specialiști în epidemiologie, boli infecțioase, cei care s-au ocupat de gestionarea situațiilor în pandemie, în frunte cu domnul Raed Arafat, cu care chiar am discutat adineaori, sunt de părere că nu e momentul să suspendăm starea de alertă, că ea trebuie continuată, că asigură o eficiență necesară în a controla răspândirea virusului», pentru că e o realitate”, a declarat Cristian Tudor Popescu,potrivit digi24.ro.

Care sunt dovezile care pot convinge că starea de alertă trebuie prelungită

CTP susține existența mai multor dovezi care demonstrează necesitatea continuării stării de alertă, iar președintele trebuia să știe cum să le pună în valoare. În ciuda contestării acestor probe de către PSD și partidele din opoziție, specialiștii în sănătate au explicat că există creșteri îngrijorătoare ale cazurilor de COVID-19 după relaxarea măsurilor.

Domnul purtător de cuvânt al PSD spunea că nu s-au prezentat dovezi care să justifice menținerea stării de alertă. Ba da! S-au prezentat. Nu scade numărul de cazuri de contaminare de la o zi la alta sub 125. Se menține între 125 și 200. Continuă să moară oameni. Avem focare de infectare. Domnul profesor Rafila avertiza că e posibil să avem și alte focare care să izbucnească în continuare.

Domnul Iohannis trebuia să citeze din specialiști. E greu de presupus că Raed Arafat este PNL-ist. Din punct de vedere politic, PSD l-a prezentat ca fiind cel mai mare specialist, nu numai din România, în materie de gestionare de epidemii.

Dacă l-ar întreba PSD chiar și pe bunul lor prieten, domnul profesor Streinu Cercel, dacă este de acord cu suspendarea stării de alertă, cred că ar obține un răspuns negativ, pentru că Streinu Cercel este specialist în astfel de probleme”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

“PNL, împreună cu Klaus Iohannis, nu au interesul prelungirii stării de alertă”

Jurnalistul este de părere că această decizie nu a fost luată în interesul vreunui partid, ci din contra, acest lucru poate să dăuneze intereseleor electorale. O economie afectată nu va ajuta niciodată în astfel de situații, însă Guvernul și-a asumat riscul.

PNL, împreună cu Klaus Iohannis, nu au interesul prelungirii stării de alertă. Nu le aduce beneficii politice. Așa cum spunea premierul Ludovic Orban chiar astăzi, ceea ce contează acum este economia, «în primul rând economia».

Ca să reușești să relansezi acum economia, ăsta fiind și un obiectiv electoral, că dacă reușești vei avea și capital politic pentru alegeri, starea de alertă, restricțiile nu te ajută. Mai degrabă, interesul electoral al PNL, al Guvernului ar fi fost relaxarea totală. Aleg această soluție care nu e populară, de pildă, de a nu deschide restaurantele. Îți trebuie tărie să faci asta, în condițiile în care toți patronii îți cer plângând asta”, a declarat CTP.

PlaySport
Văduva lui Corduneanu, primul mesaj după moartea interlopului: „Ne vom reîntâlni când va sosi momentul meu să mă alătur ție”
Ego.ro
ȘOC! Dana Budeanu a renunțat la lenjeria intimă, rochia prea scurtă a arătat TOT
Digi24
O mireasă a murit la nunta ei. Dansa pe marginea piscinei, a alunecat și a căzut în apă
Cancan.ro
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis un cont bancar pentru donații și... 😲
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Cuplu-BOMBĂ în showbiz. Miliardarul s-a afişat cu noua iubită tinerică, fostă concurentă la o emisiune de vedete
Capital.ro
Devine OBLIGATORIU în România. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 16 Aprilie
EVZ.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
Adevarul
Coranda, muntele mutat în goana după aur și metale prețioase. „Așa ceva nu s-a mai găsit în Europa“ VIDEO
BZI.ro
Lacrimi de durere la priveghiul lui Costel Corduneanu. Un detaliu a atras atenția tuturor!
Spynews.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
Un milionar român a reapărut după multă vreme în spațiul public. Cum arată, la 71 de ani
Digisport.ro
Recalcularea pensiilor. Acești români vor primi 4.700 lei la recalculare, deși au ieșit la pensie cu 2.100 lei
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Gina Pistol, schimbare în carieră. Vedeta TV a pregătit totul în mare secret
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
Gheorghe Dincă a părăsit închisoarea. A fost plimbat cu mașina prin Craiova
Capital.ro
Țara din Europa unde tinerii primesc bani de la stat pentru chirii și navetă, iar angajatorii 50% din salariu
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI în România. DRONE suspecte deasupra BAZEI NATO de la Kogălniceanu
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro