CTP, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis după gafa colosală făcută public: „Discurs greșit! Trebuia să citeze din… !”

CTP, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis după gafa colosală făcută public: „Discurs greșit! Trebuia să citeze din… !”
CTP, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis după gafa colosală făcută public: "Discurs greșit! Trebuia să citeze din... !”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacționat imediat după declarația lui Klaus Iohannis cu privire la prelungirea stării de alertă. Acesta îl judecă aspru pe președintele țării pentru felul în care a expus problema, având în vedere că în această manieră își poate atrage mai mulți rivali.

Președintele Klaus Iohannis, greșeala care îl poate costa imaginea

Cristian Tudor Popescu nu-l poate ierta pe Klaus Iohannis pentru modul greșit în care a prezentat situația actuală a României în contextul pandemiei de COVID-19. Gazetarul susține că discursul președintelui va irita parlamentarii, în loc să-i determine să se alăture acestei decizii.

După părerea lui CTP, președintele ar fi trebuit să citeze specialiștii în epidemiologie și boli infecțioase, în loc să-i roage pe parlamentari „să sprijine Guvernul”, declarație care ar putea crea tensiuni politice inutile.

Discurs mai blând, dar greșit ca atitudine. Ce a spus Iohannis e corect, dar dânsul le-a prezentat ca și cum le-a hotărât dânsul și a cerut parlamentarilor sprijin explicit. «Sprijiniți Guvernul, că a făcut lucruri bune în pandemie și va face în continuare». Acest anunț nu poate decât să-i irite pe parlamentari și are o încărcătură politică inevitabilă când le spune să spijine Guvernul.

Ar fi putut domnul Iohannis să înceapă discursul așa: «Specialiști în epidemiologie, boli infecțioase, cei care s-au ocupat de gestionarea situațiilor în pandemie, în frunte cu domnul Raed Arafat, cu care chiar am discutat adineaori, sunt de părere că nu e momentul să suspendăm starea de alertă, că ea trebuie continuată, că asigură o eficiență necesară în a controla răspândirea virusului», pentru că e o realitate”, a declarat Cristian Tudor Popescu,potrivit digi24.ro.

Care sunt dovezile care pot convinge că starea de alertă trebuie prelungită

CTP susține existența mai multor dovezi care demonstrează necesitatea continuării stării de alertă, iar președintele trebuia să știe cum să le pună în valoare. În ciuda contestării acestor probe de către PSD și partidele din opoziție, specialiștii în sănătate au explicat că există creșteri îngrijorătoare ale cazurilor de COVID-19 după relaxarea măsurilor.

Domnul purtător de cuvânt al PSD spunea că nu s-au prezentat dovezi care să justifice menținerea stării de alertă. Ba da! S-au prezentat. Nu scade numărul de cazuri de contaminare de la o zi la alta sub 125. Se menține între 125 și 200. Continuă să moară oameni. Avem focare de infectare. Domnul profesor Rafila avertiza că e posibil să avem și alte focare care să izbucnească în continuare.

Domnul Iohannis trebuia să citeze din specialiști. E greu de presupus că Raed Arafat este PNL-ist. Din punct de vedere politic, PSD l-a prezentat ca fiind cel mai mare specialist, nu numai din România, în materie de gestionare de epidemii.

Dacă l-ar întreba PSD chiar și pe bunul lor prieten, domnul profesor Streinu Cercel, dacă este de acord cu suspendarea stării de alertă, cred că ar obține un răspuns negativ, pentru că Streinu Cercel este specialist în astfel de probleme”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

“PNL, împreună cu Klaus Iohannis, nu au interesul prelungirii stării de alertă”

Jurnalistul este de părere că această decizie nu a fost luată în interesul vreunui partid, ci din contra, acest lucru poate să dăuneze intereseleor electorale. O economie afectată nu va ajuta niciodată în astfel de situații, însă Guvernul și-a asumat riscul.

PNL, împreună cu Klaus Iohannis, nu au interesul prelungirii stării de alertă. Nu le aduce beneficii politice. Așa cum spunea premierul Ludovic Orban chiar astăzi, ceea ce contează acum este economia, «în primul rând economia».

Ca să reușești să relansezi acum economia, ăsta fiind și un obiectiv electoral, că dacă reușești vei avea și capital politic pentru alegeri, starea de alertă, restricțiile nu te ajută. Mai degrabă, interesul electoral al PNL, al Guvernului ar fi fost relaxarea totală. Aleg această soluție care nu e populară, de pildă, de a nu deschide restaurantele. Îți trebuie tărie să faci asta, în condițiile în care toți patronii îți cer plângând asta”, a declarat CTP.