Criza se adâncește, la granița Europei. România, printre statele care ar putea fi afectate de incidentele violente

Criza se adâncește, la granița Europei. România, printre statele care ar putea fi afectate de incidentele violente
Criza se adâncește, la granița Europei. România, printre statele care ar putea fi afectate de incidentele violente

Vineri, forțele elene de securitate au fot atacate cu fumigene și gaze lacrimogene în regiunea Kastanies, la granița cu Turcia. Greekreporter informează că autoritățile încercau să împiedice intrarea imigranților în țară.

Criza se adâncește, la granița Europei

De asemenea, forțele de securitate au folosit tunuri cu apă pentru ca mulțimea să se disperseze. Presa spune că operațiunea împotriva forțelor elene ar fi fost coordonată cu ajutorul unor drone operate de pe partea turcă a graniței. De asemenea, Atena și Ankara se acuză reciproc de manipulare în cazul tensiunilor de la frontieră. Turcia susține că forțele elene au folosit violența excesivă împotriva migranților. Totodată, Atena este acuzată de tratament inuman asupra migranților de la graniță. Sunt zeci de migranți care susțin că ar fi fost chiar biciuiți de forțele de securitate elene.

Cu toate acestea, Grecia neagă aceste informații și acuză Turcia că este responsabilă pentru actuala criză deoarece a încălcat acordul cu UE. Atena se pregătește pentru înființarea unui nou centru pentru migranți în nordul țării, acolo unde vor fi închiși migranții care au intrat în mod ilegal după data de 1 martie și care urmează să fie deportați. Presa din Grecia precizează că autoritățile au în plan crearea de noi centre pentru migranți, scrie Mediafax.

Peste 13.000 de migranţi s-au deplasat la frontiera dintre Turcia şi Grecia

Menționăm că, potrivit Agerpres, peste 13.000 de migranţi s-au deplasat la frontiera dintre Turcia şi Grecia, în urma ameninţărilor preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, că îi va lăsa să iasă din ţară pe refugiaţii care vor să ajungă în Europa.

„Cel puţin 13.000 de persoane sunt prezente de-a lungul a 212 km de frontieră”, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM). De asemenea, această agenţie a ONU a precizat că printre migranţi se află „familii cu copii mici”.

Potrivit OIM, grupurile de refugiați sunt formate „din câteva zeci şi până la peste 3.000 de persoane”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI