Cristiano Ronaldo, momente jenante la conferința de presă. Video savuros în care se vede cum fotbalistul care câștigă 200 de milioane de euro pe an nu știe pe ce lume este – VIDEO

de: Sorin Barbu
04 01. 2023

Cristiano Ronaldo a semnat un contract faraonic: 500 de milioane de euro pentru doi ani și jumătate la Al Nassr. Starul portughez a fost prezentat într-o conferință de presă, dar a făcut o gafă foarte mare. A spus că nu consideră că un transfer în Africa de Sud înseamnă „finalul carierei”. Echipa la care a ajuns este lider în prima ligă din Arabia Saudită.

Cristiano Ronaldo, șir de gafe la conferința de presă în care a fost prezentat

Cristiano Ronaldo este jucătorul formației Al Nassr, liderul din campionatul Arabiei Saudite. A semnat un contract pe doi ani și jumătate și va fi sportivul cel mai bine plătit din lume. În ceea ce privește salariul sunt unele controverse. Potrivit unor surse va câștiga 75 de milioane de euro pe an, în timp ce alți jurnaliști susțin că este vorba de 100 de milioane de euro. Într-un singur punct a existat consens. Suma anuală va fi de 200 de milioane de euro, cu tot cu contractele de publicitate. ;i vorbim aici doar de înțelegeri sigure, deja parafate. Asta înseamnă aproape jumătate de miliard de euro pentru acest contract de jucător în Arabia Saudită.

Înțelegerea va continua din anul 2025 pe alte coordonate, pentru că portughezul va fi vreme de cinci ani ambasadorul Arabiei Saudite în încercarea de a obține organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din anul 2030.

Cristiano Ronaldo a fost primit cu mult fast în Arabia Saudită, iar fanii au organizat un mic show la prezentare. Conferința de presă nu a fost însă grozavă. Portughezul a uitat expresia în arabă pe care ar fi trebuit să o spună, dar a încurcat și numele țării în care va juca.

„Nu este uşor să câştigi meciuri, pentru că toate echipele sunt pregătite, fotbalul este diferit. Evoluţia fotbalului este diferită. Pentru mine nu reprezintă finalul carierei faptul că am venit în Africa de Sud, voiam o schimbare.

Şi ca să fiu sincer, nu mă interesează ceea ce spun oamenii. Eu am luat deciziile şi am această responsabilitate”, a spus Cristiano Ronaldo în debutul conferinței de prezentare de la Al Nassr.

Când debutează Cristiano Ronaldo la Al Nassr

Cristiano Ronaldo are 37 de ani și a semnat cu Al Nassr din postura de jucător „liber de contract”, după ce a plecat de la Manchester United. Nu este foarte clar când va debuta la noua echipă. Jucătorul va fi supus unor teste fizice și doar după aceea va stabili, împreună cu antrenorul Rudi Garcia, când va juca primul meci. Sunt șanse mari să apară pe teren, în duelul cu Al Ta’ee Ha’il, de pe teren propriu.

Starul lusitan a declarat că a avut mai multe oferte din Europa, SUA și chiar din Australia, dar a precizat că Al Nassr a fost prima opțiune după ce „și-a dat cuvântul”.

Sursa Foto: Facebook Al Nassr