Cristian Tudor Popescu se pricepe și la fotbal. „Președintele FIFA, Gianni Infantino, vorbește ca un interlop al fotbalului”

Cristian Tudor Popescu se pricepe și la fotbal. „Președintele FIFA, Gianni Infantino, vorbește ca un interlop al fotbalului”

Cristian Tudor Popescu nu este deloc mulțumit de ceea ce se întâmplă la Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Este convins că este o competiție care suferă foarte mult la capitolul imagine, după ce FIFA le-a interzis jucătorilor orice formă de protest în Qatar. Jurnalistul l-a atacat dur pe președintele Gianni Infantino.

Cristian Tudor Popescu, discurs dur la adresa FIFA

Cristian Tudor Popescu se alătură jurnaliștilor care critică dur FIFA. Faptul că un stat precum Qatar a primit dreptul de a organiza Campionatul Mondial de Fotbal l-a nemulțumit foarte tare. În ultimii ani au fost foarte multe probleme în această țară. The Guardian a scris despre cei aproape 9.500 de oameni care și-au pierdut viața pe șantierele acestui turneu final care a costat 220 de miliarde de dolari. Sunt și alte probleme mai vechi legate de drepturile omului, pe care această țară nu le respectă. Mai multe echipe au protestat înaintea turneului final, în legătură cu aceste probleme.

„Imaginea pe care ne-a arătat-o FIFA cu acest Campionat Mondial este jalnică! Totodată, este una amenințătoare! Discursul individului acela care este președintele FIFA, domnul Infantino, îmi amintește de un șef mafiot! Asta nu pentru că e italian. Dacă domnul Blatter, predecesorul lui, avea o alură de mare escroc, Infantino vorbește ca un interlop al fotbalului.

Are niște discursuri în care spune: «Ce, noi suntem Poliție? Facem noi ordine? Ce treabă avem noi cu ce se întâmplă în Qatar?». Aceste interdicții aplicate naționalelor și jucătorilor mi se par absolut scandaloase! Ce legătură are cu meciul de fotbal faptul că unii jucători vor să exprime o atitudine? Ce să-i faci, de exemplu, naționalei Iranului, care a refuzat să cânte imnul țării din pricina crimelor și atrocităților pe care Iranul le comite împotriva propriilor cetățeni?”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

FIFA nu i-a lăsat pe căpitanii naționalelor să poarte banderola „One Love”, dar nu a putut opri gestul jucătorilor germani care au apărut cu mâna la gură, înaintea partidei cu Japonia, în semn că nu sunt lăsați să-și spună poziția. Și iranienii au protestat. Fotbaliștii nu au cântat imnul țării lor.

„Despre asta e vorba! În sport nu se aplică drepturile omului? Dacă îți folosești un drept în sport, în speță exprimi o atitudine, ceea ce au dorit germanii, ești cenzurat cu brutalitate! Asta nu e o chestiune care ține de politică. Drepturile omului nu țin de politică, sunt chestiuni fundamentale, care trebuie respectate! Înainte sa fie fotbaliști, acești sportivi sunt oameni.

Mi se pare dezgustătoare atitudinea acestei organizații numită FIFA, acolo trebuie luate niște măsuri. S-au împământenit obiceiuri sinistre acolo, au fost promovate personaje pe aranjamante, e un organism putred care are nevoie de o reformă din temelii”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Danemarca vrea să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv în problema banderolei „One Love” și a anunțat că vrea să părăsească FIFA.

Urmăriți Playtech.ro și pe