Cristian Popescu Piedone, diagnosticat cu noul coronavirus. Cu cine a intrat în contact în ultimele zile

Cristian Popescu Piedone, diagnosticat cu noul coronavirus. Cu cine a intrat în contact în ultimele zile
Cristian Popescu Piedone, diagnosticat cu noul coronavirus. Cu cine a intrat în contact în ultimele zile Sursă foto: Octav Ganea

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4 și actualul candidat al Primăriei Sector 5, a anunțat cu puțin timp în urmă că a fost diagnosticat cu COVID-19. Acesta a povestit cum a aflat că este infectat și ce alți membrii din familia sa au contactat virusul.

O simplă vizită la medic s-a transformat într-un coșmar

Actualul candidat la Primăria Sectorului 5 a anunțat infectarea sa cu noul COVID-19, în plină campanie electorală. Acesta povestește că totul a pornit de la vizita la medic a fiicei sale, suspectă de alergie la ambrozie.

Pentru a avea acces în spital, medicul i-a recomandat un test pentru COVID-19, iar rezultatul a fost unul total neașteptat: tânăra a fost testată pozitiv, deși nu avea niciun simptom. Întâmplarea a fost povestită pe pagina de Facebook a politicianului, chiar de către acesta.

„Fiica mea a mers la medic pentru a face mai mult analize pentru că este alergică la ambrozie. Medicii i-au cerut să facă și un test COVID-19, iar în cursul zilei de marți a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. În acest moment se află în izolare la domiciliu pentru că este asimptomatică”.

Potrivit Realitatea Plus, candidatul la Primăria Sectorului 5 s-a aflat în această perioadă pe stradă, înconjurat de colegi și alegători. Acesta a fost surprins fără mască, nepăstrând nici mcar distanțarea socială.

Actualul candidat la PPU nu pare să aibă probleme de natură financiară, în ciuda problemelor sale de natură legală, din dosarul Colectiv. Acesta colecționează mașini de epocă, având în posesie nu mai puțin de cinci mașini extrem de valoroase, pe care obișnuia să le închirieze cu ora la evenimente festive, nunți și botezuri. Potrivit libertatea.ro, în funcție de eveniment, Cristian Piedone solicita între 100 și 150 de euro pentru o oră.

Colecția de mașini nu este singura avere pe care acesta o deține, Piedone având pe numele său alte patru terenuri intravilane în Bragadiru, de aproximativ 2.000 de metri pătrați, o casă și un cont cu 50.760 de euro.

În ce stadiu se află dosarul “Colectiv”

Curtea de Apel București a anunțat că începe vineri judecarea apelului în dosarul “Colectiv” , în care au fost condamnați Cristian Piedone, fostul primar al sectorului 4, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.

Vă reamintim că pe data de 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, fiind acuzat pentru eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv, fără ca acesta să îndeplinească condițiile optime.

Pe lângă condamnarea la închisoare, vinovații au fost obligați să plătească, în solidar cu Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov, daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015, potrivit Digi24.