Cristian Pomohaci și-a aflat sentința. Ce se va întâmpla cu preotul, de azi

Cristian Pomohaci și-a aflat azi sentința. Ce se va întâmpla cu preotul?

Decizie de ultimă oră în cazul lui Cristian Pomohaci! Judecătorii s-au pronunțat azi, 12 martie, în cazul fostului preot. Care este sentința definitivă a acestuia?

Sentința definitivă a lui Cristian Pomohaci

Judecătorii s-au pronunțat în cazul fostului preot, Cristian Pomohaci. Amintim că dosarul în care acesta a fost cercetat pentru evaziune fiscală a fost deschis în urmă cu mai bine de un an. Inculpatul a fost condamnat la închisoare cu suspendare, iar azi, 12 martie, instanța a decis. Inițial, Cristian Pomohaci a primit sentința cu închisoarea preț de un an cu suspendare, iar pentru a scăpa și-a recunoscut toate faptele de care a fost acuzat, dar nu s-a prezentat la niciun termen stabilit de judecători.

Fostul preot și-a închiriat cinci ani imobilele (11 la număr), dar pentru niciunul nu a plătit impozitul la stat. În acest context, Pomohaci a înșelat statul cu nu mai puțin de 150.000 de euro. Ultima hotărâre a autorităților arată că decizia de a fi trimis în judecată timp de un an rămâne în picioare.

Cristian Pomohaci și-a aflat azi sentința definitivă. Ce au decis judecătorii în dosarul în care este acuzat fostul preot?
Cristian Pomohaci și-a aflat azi sentința definitivă. Ce au decis judecătorii în dosarul în care este acuzat fostul preot?

Șanse mici pentru fostul preot

Sentința poate fi atacată, dar sunt șanse foarte mici ca preotul să mai câștige dreptul la apel. Conform cancan.ro, inculpatului i s-au impus și câteva restricții. Fostul preot nu mai are voie să dețină nicio funcție publică și nici să ocupe vreo funcție care implică exercițiul autorității de stat pe o perioadă de doi ani de la data oficială a stabilirii sentinței.

„Instanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu inculpatul. Condamnă pe inculpatul P. C. D. (DP) la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod Penal 11 acte materiale”
Comunicat emis de instanță

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI