Cristian Cioacă se confruntă cu probleme legale. ANAF a dat ordinul la un an de la eliberarea sa din închisoare

de: Violeta Badea
29 08. 2024

Cristian Cioacă, eliberat condiționat după zece ani de închisoare pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, se confruntă din nou cu probleme legale. La mai puțin de un an de la eliberare, ANAF a declanșat procedurile de executare silită a veniturilor sale pentru o datorie de 135.000 de lei, reprezentând cheltuielile judiciare stabilite de instanță.

Cristian Cioacă, în vizorul ANAF

În anul 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat la 16 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu, caz care a ținut prima pagină a ziarelor timp de mulți ani.

Sentința, pronunțată de Curtea de Apel Pitești, a inclus și obligația de a plăti suma de 135.000 de lei, sumă reprezentând cheltuielile judiciare efectuate de Parchet în timpul urmăririi penale.

Această sumă a rămas neplătită până în prezent, motiv pentru care ANAF a demarat procedurile de executare silită, după cum informează capital.ro.

Fostul polițist se confruntă cu mari probleme financiare

Pe lângă cheltuielile judiciare, Cristian Cioacă a fost condamnat să plătească și daune morale în valoare totală de 380.000 de euro. Sumele sunt distribuite astfel: 150.000 de euro către Emilia Ghinescu, mama Elodiei, 100.000 de euro către Robert Constantin Ghinescu, fratele acesteia, și 130.000 de euro către fiul său, Patrick Matei Cioacă.

Până acum, nici aceste sume nu au fost plătite, deși fostul polițist a vândut mai multe bunuri ale fostei sale soții, inclusiv două apartamente. Acest lucru adaugă și mai multă presiune asupra lui Cristian Cioacă, care, după eliberare, s-a angajat ca șofer la cabinetul avocatei sale.

Te-ar mai putea interesa și Cum s-a îmbogățit brusc Cristian Cioacă, după ce a fost eliberat din închisoare. Mama Elodiei Ghinescu rupe tăcerea: “L-ar fi dat cu o sumă mare” EXCLUSIV!

Fostul soț al Elodiei Ghinescu contestă executarea silită

În data de 18 iunie 2024, Cristian Cioacă a depus o cerere de chemare în judecată împotriva ANAF, contestând executarea silită a sumei de 135.000 de lei.

Dosarul a fost înregistrat la Secția Civilă a Judecătoriei Ploiești, însă nu a fost stabilit încă un prim termen de judecată.

Fostul polițist speră să obțină o suspendare a executării, însă șansele de reușită sunt incerte, având în vedere istoricul său judiciar și obligațiile financiare neplătite până în prezent.

Te-ar mai putea interesa și Din ce face bani Cristian Cioacă de când a ieşit din închisoare. Legătura neaşteptată pe care o are cu avocata lui!