Cât are de executat Cristian Borcea. Curtea de Apel a decis contopirea pedepselor

de: Claudiu Surmei
18 03. 2019

Cristian Borcea are de executat 7 ani și 6 luni de închisoare. Magistrații de la Curtea de Apel București au decis să contopească pedepsele pe care fostul acționar al clubului Dinamo le-a primit în dosarul Retrocedărilor ilegale de terenuri și în dosarul Transferurilor.

Omul de afaceri a fost condamnat la 6 ani și patru luni de închisoare cu executare în dosarul Transferurilor și la 5 ani de închisoare în dosarul Retrocedărilor ilegale de terenuri. Cristian Borcea nu are dreptul de a alege și de a fi ales în autoritățile publice și în funcțiile elective publice pentru o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei.

De asemenea, fostul șef de la Dinamo nu va avea dreptul de a fi asociat, acționar sau reprezentant al unui club de fotbal timp de 2 ani de la executarea pedepsei.

Curtea de Apel a contopit pedepsele primite de Cristian Borcea

În pronunțarea dată pe 18 martie, prin care pedepsele primite de Cristian Borcea în cele două dosare în care a fost condamnat au fost contopite, judecătorii au precizat că omul de afaceri trebuie să execute pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare, sporită cu 2 ani și 6 luni închisoare. Astfel, Borcea va avea de executat 7 ani și 6 luni de închisoare.

Decizia magistraților de la Curtea de Apel București nu este definitivă și poate fi atacată. Judecătorii au mai decis să îi scadă omului de afaceri din pedeapsă perioada pe care acesta a petrecut-o deja în spatele gratiilor, adică 4 ani și 4 luni. Astfel, Borcea va mai sta închis 3 ani și 2 luni.

Cristian Borcea a fost eliberat condiționat pe 2 iulie 2018, după ce a ispășit mai bine de 4 ani din pedeapsa primită în dosarul Transferurilor. Omul de afaceri a fost trimis din nou în spatele gratiilor pe 9 februarie 2019, fiind condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare într-un alt dosar, cel al Retrocedărilor ilegale.