Cristi Borcea pregătește un nou tun financiar. Ce îi va aduce și mai mulți bani pe card

de: Bișinicu Andreea
13 04. 2022

Cristi Borcea este pregătit să dea lovitura pe piața imobiliară. Una dintre principalele afaceri ale familiei fostului patron de la Dinamo va dezvolta un ansamblu rezidențial premium în locul autobazei sale de lângă Petrom City, București. Despre ce este vorba, de fapt.

Ce afacere profitabilă are mama lui Cristi Borcea

Se pare că flerul pentru afaceri este o moștenire de familia în neamul lui Cristi Borcea. Recent, potrivit informațiilor celor de la profit.ro, compania de transport produse petroliere Transpeco, una dintre principalele afaceri ale familiei lui Cristi Borcea, pregătește dezvoltarea imobiliară a unei zone rezidențiale de top.

Este vorba despre un cartier care a atras deja investitori potenți din punct de vedere financiar, precum Dan Șucu, Raul Doicescu, Omar Akili și milionarii unguri Péter și Gábor Futó, care pregătesc la rândul lor aici mii de apartamente.

Societatea respectivă este împărțită egal între Cornel Gâdoiu și Elena Borcea, mama soțului Valentinei Pelinel. Trasportatorul de produse petroliere este a doua cea mai importată afacere a familiei Borcea, după Gaspeco L&D, cel mai mare vânzător de GPL din România.

În anul 2007, compania Transpeco a fost preluată de Borcea și Gâdoiu de la OMV Petrom, moment în care dispunea de 700 de angajați, o flotă de circa 300 vehicule pentru transportul rutier cu lichide petroliere pentru 14 județe din România și transportul de gaz pentru toată țara, pentru Petrom.

Firma Transpeco deține un teren de circa 9.000 de metri pătrați, la aproximativ 300 de metri distanță de Petrom City, pentru care a început să promoveze un Plan Urbanistic Zonal în vederea construirii unui ansamblu rezidențial de lux.

Pe suprafața terenului respectiv pot fi realizate peste 270 de apartamente premium, potrivit calculelor Profit.ro, bazate pe indicatorii urbanistici aprobați în zonă. Terenul este folosit ca autobază Transpeco.

Cristi Borcea, complex rezidențial în Constanța

Familia lui Cristi Borcea investește enorm în domeniul imobiliarelor, având în vedere faptul că lucrează la un proiect rezidențial în zona de sud a Constanței, printr-o firmă deținută în proporție de 50% de Patrick Borcea, fiul fostului acționar de la Dinamo.

La debutul pandemiei din 2020, Cristi Borcea a intrat într-o tranzacție de vânzare a unor terenuri de pe malul lacului Tei, necesare grupului maghiar Cordia pentru realizarea unui drum de acces către un viitor complex rezidențial.

Elena, mama lui Cristi Borcea, și afaceristul Gheorghe Nețoiu investesc, de asemenea, în pregătierea construcției unui ansamblu rezidențial cu peste 100 de apartamente în cadrul complexului care găzduiește și celebrul restaurant „Doi Cocoși“ din zona de nord a Capitalei.