Cristi Borcea, autodenunț șocant în direct la TV. Dialogul fără precedent cu Gigi Becali. Se sesizează DNA?

de: Iulian Pavel
15 06. 2020

Cristi Borcea a fost unul dintre cei mai influenți oameni din fotbalul românesc și acționar la Dinamo. În perioada când era șeful „câinilor”, Borcea a fost acuzat de multe ori de jocuri de culise. Acum, după peste 10 ani, fostul acționar al lui Dinamo a recunoscut tot.

Borcea a recunoscut că a făcut blaturi la Dinamo

Borcea a avut un dialog incredibil cu Gigi Becali la Realitatea în care a dezvăluit că „mergea pe blat”, conform gsp.

Gigi Becali: „Eram mai nebun atunci. Cu Cristi nu aveam dueluri. Cu mine era cuminte. Mă respecta și de aceea l-am cununat. El îmi zicea «Mă luam cu toți, făceam jihad. Dar știam că tu ești cel mai tare». Eu ziceam de el și el nu răspundea. Mi-am dat seama că e bun și de aceea l-am cununat”
Cristi Borcea: „Era mai tare din toate punctele de vedere. Dar eu «mergeam pe blat». Timp de 7 ani l-am bătut. Dar eu luam campionatul și el juca în Liga Campionilor”

Gigi Becali: „Hai să zic ceva. Știi ce spune Sfântul Apostol Pavel? Spune «Cei ce joacă la jocuri și nu respectă legile jocului nu primește cununa». Prea mult umblai la butoane. Te vedea Dumnezeu cu degetele pe butoane. El mereu era la butoane. Mi-a zis «Băi nașule, puteai să faci ce vrei. Eu controlam tot, chiar și aerul». Dumnezeu îi dădea doar campionatul și pentru Liga Campionilor doar se pregătea”
Cristi Borcea: „Eu doar am zis că mă pregătesc. Și am jucat preliminarii”

Gigi Becali: „Te-ai pregătit și Dumnezeu a văzut ce făceai la butoane”
Cristi Borcea: „Ce să fac nașule…”

Gigi Becali: „S-au prescris, finule. Gata! La revedere! Eu nu umblam la butoane pentru că eu am vrut să respect cununa”
Cristi Borcea: „El nu umbla. Știi ce făcea? Dădea bani echipelor cu care jucam noi. Dădea primă ca să ne bată.

Gigi Becali: „Așa am făcut”
Cristi Borcea:„Eu făceam totul ca el să piardă. Și direct, și indirect”

Gigi Becali: „Hehehe. Mi-a spus că el știa totul. Știa cum erau programați arbitrii, avea calendar, avea panou. Eu nu știam nimic”.

Borcea, închisoare în Dosarul Transferurilor

Cristi Borcea a mers la închisoare pentru 5 ani după decizia din Dosarul Transferurilor, cel mai cunoscut caz de corupție din fotbalul românesc. Alături de Borcea au mai fost închiși Ioan și Victor Becali, Gigi Nețoiu, MM Stoica, dar și fostul mare jucător Gică Popescu.

După eliberare, Borcea a declarat că nu mai vrea să se implice la Dinamo, dar a devenit membru în programul suporterilor dinamoviști și a anunțat că vrea să investească 300.000 de euro pentru a ajuta. Dar nu direct, ci să cumpere toate lojele pentru un sezon.