Cristi Borcea a ajuns din nou la tribunal. Cum a putut să-i șocheze pe judecători

Cristi Borcea a ajuns din nou la tribunal. Cum a putut să-i șocheze pe judecători
Cristi Borcea a ajuns din nou la tribunal. Cum a putut să-i șocheze pe judecători

Cristi Borcea a pierdut procesul cu Poliția Rutieră, după ce omul de afaceri a fost surprins circulând cu o viteza de 103 km/h, prin Capitală.

Borcea a susținut că nu este el cel din imagini

Borcea a susținut că nu el a fost în imaginile surprinse pe camerele de radar, cu toate că inițial a recunoscut că a greșit.

”Am greșit, am plătit”, susține afaceristul la momentul respectiv.

Pe data de 6 iunie 2020, Cristi Borcea a fost prins de radar pe raza sectorului 2, circulând cu o viteză mult peste limita legală. Omul de afaceri s-a ales cu permisul suspendat pentru 3 luni și o amendă de 1.305 lei. Cu toate acestea, omul de afaceri a dat în judecata Poliția, deoarece, conform legii era obligat să dea din nou examen pentru a-și recăpăta mai devreme permisul, scrie wowbiz.ro.

O să mă documentez pentru obținerea permisului, legal, după o lună. O să urmez toți pașii legal, e normal”, a declarat Borcea la vremea respectivă.

Cristi Borcea a ales să dea în judecată Poliția Rutieră. Această strategie este frecvent folosită de șoferi pentru a amâna momentul în care vor deveni pietoni.

Ce a invocat Borcea la proces

În proces, Borcea a folosit diverse argumente, pentru a iesi în câștig de cauză. Avocatul acestuia susținea că: ”viteza a fost înregistrată eronat din cauza amplasării defectuoase a radarului”. De asemenea, mai spunea că că nu el a circulat cu acea viteză ci probabil un alt șofer cu care a fost confundat. A mai cerut o dovadă că polițistul avea atestat de operator radar și că aparatul era verificat metrologic.
După vizionarea înregistrării la tribunal, ultimul argument a fost că aceasta are mai puțin de 5 secunde și că nu apare nicăieri în planșa prezentată limitarea de viteză din zona respectivă.

Judecătorii au respins toate argumentele aduse de Borcea și au considerat că sancțiunea este una corectă.

”Instanța constată că sancțiunile au fost aplicate cu respectarea prevederilor legale, fiind totdată proporționale cu gravitatea faptei și cu periculozitatea contravenientului, având în vedere că petentul a circulat cu o viteză mare în localitate, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic și pietoni”, se arată în decizia judecătorilor.

Cristi Borcea a făcut însă apel la hotărârea judecătorilor, urmând ca acesta să aibă loc în primele luni aleacestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI