Creatura marină bizară ce a îndurerat o lume întreagă. Pare că râde, dar adevărul este unul crunt VIDEO

Creatura marină bizară ce a îndurerat o lume întreagă. Pare că râde, dar adevărul este unul crunt VIDEO
Creatura marină bizară ce a îndurerat o lume întreagă

Un videoclip devenit viral pe TikTok arată cum o creatură marină pare să „râdă” în timp ce este gâdilată. Adevărul, dezvăluit de experți, este cu totul altul.

Creatura marină bizară ce a îndurerat o lume întreagă

Ben Williamson, directorul de programe al World Animal Protection din SUA, a declarat pentru Insider că acea creatură din videoclip cel mai probabil nu zâmbea.

Săptămâna trecută, un utilizator de TikTok a postat un videoclip în care arată „cum să gâdili un pește”.

Videoclipul, care are 98 de milioane de vizionări, i-a determinat pe comentatori să îl critice pe cel care l-a realizat.

Un expert în bunăstarea animalelor a declarat pentru Insider că raza din videoclip era „în mod clar sufocată până la moarte”.

Videoclipul a câștigat aproape 100 de milioane de vizualizări în câteva zile, dar iubitorii de animale nu văd nimic de râs în asta.

Pe 7 iunie, utilizatorul TikTok @mafishguy a postat un videoclip cu ceea ce pare a fi un tip de rază de mare așezată pe spate. Pe fundalul videoclipului, cel care filmează spune: ”Cum se gâdilă un pește?”

Apoi, cu o mănușă peste mână, persoana gâdilă burtica unei mici creaturi acvatice.

Raza își înfășoară aripile și deschide gura. La un moment dat în videoclip, gura peștelui formează o formă de U, similară cu ceea ce oamenii recunosc ca un zâmbet.

Raza se sufoca, în timp ce omul care filma credea că peștele zâmbește

Ben Williamson, directorul de programe al organizației nonprofit World Animal Protection din SUA, a declarat pentru Insider că, la fel cum mulți utilizatori de TikTok au ghicit în comentarii, creatura din videoclip nu zâmbea din cauza că este gâdilată. A fost mai degrabă în primejdie să moară asfixiată, a spus Williamson.

„Această rază este în mod clar sufocată până la moarte. Literatura de specialitate este destul de clară. La fel ca toți peștii, aceste creaturi numite raze au capacitatea de a simți durerea. Anatomic, fiziologic și biologic, sistemul durerii la pești este practic același ca la păsări și mamifere”, a spus el.

Razele respiră cu ajutorul branhiilor, care se află pe partea inferioară a corpului lor, potrivit Animal Diversity. Branhiile de pe acest pește se află chiar sub gura acestuia, iar ceea ce poate arăta ca ochii razei sunt de fapt nările sale.

„Folosind branhii, razele colectează oxigenul din apă, conform Ocean Conservancy. Fără apă, o rază se va sufoca în funcție de mai mulțifactori, cum ar fi durata de timp în care sunt în afara apei, vârsta razei, starea corpului și stresul în care se află, potrivit Good Living.

„La fel ca toate animalele sălbatice, aceste creaturi ar trebui lăsate în pace pentru a-și trăi viața în pace, fără interferențe umane și hobby-uri dăunătoare, cum ar fi pescuitul sportiv”, a spus Williamson.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI