Creatura din România care se luptă cu urșii și lupii. Trăiește în curtea oamenilor, dar mulți nu știu ce forță are
Ursul și lupul sunt două dintre cele mai de temut specii de animale care trăiesc pe teritoriul României. Există însă o creatură care nu are teamă de nimic și s-ar lupta oricând cu ele. Trăiește chiar în curtea omului și şi-a câştigat respectul şi admiraţia tuturor. Iată despre ce animal este vorba.
Creatura care nu se teme de nimic
Există o creatură pe pământ românesc care nu are frică de nimic! Este vorba despre o rasă de câine pe care străinii ar da bani grei pentru a o avea. Vorbind despre Ciobănescul Românesc de Bucovina, o specie care a devenit faimoasă datorită curajului, forţei şi loialităţii sale.
Aceasta este o rasă de câine de muncă de talie mare, originară din România, din regiunea Bucovinei, cunoscută pentru puterea extraordinară şi abilitatea de a duce lupte intense cu animalele mari, cum ar fi urşii şi lupii. Fiind un câine folosit de ciobani, Ciobănescul Românesc de Bucovina a fost crescut pentru a proteja turmele de animale de prădători.
Caracteristicile ciobănescului de Bucovina
Ciobănescul Românesc de Bucovina are mărimi impresionante, ce poate intimida orice ”adversar”. Cu toate acestea, este cunoscut pentru temperamentul său calm şi echilibrat, ceea ce l-a făcut să devină și mai popular printre iubitorii de animale din întreaga lume.
Oamenii îi apreciază pentru loialitatea, curajul şi forţa de care dau dovadă, dar şi pentru frumuseţea lor naturală şi regală. Așadar, sunt, de departe, cei mai buni protectori al cirezilor de vite și turmelor de oi, oferindu-le un refugiu sigur în fața pericolelor care pândesc în munti.
O companie loială pentru oameni
În ciuda originilor sale montane, astăzi Ciobanescul de Bucovina a devenit din ce în ce mai apreciat în mediul urban. Acesta este un companion loial și dedicat, însă trebuie acordată o atenție ceva mai sporită atunci când vine vorba de cei mici. Mai ales la început de cunoaștere, este esențial să nu se lase copiii nesupravegheați în prezența acestora.
De asemenea, este esențial ca și copiii să fie învățați cum să se comporte cu acești câini și să se monitorizeze constant interacțiunea dintre ei, pentru a preveni incidente nedorite. Trebuie să îi fie respectat spațiul, mai ales când acesta mănâncă sau doarme.
Cât despre prezența altor câini, ciobănescul de Bucovina nu este tocmai fanul lor, exceptând situațiile în care au crescut de mici împreună.
Citește și: Ce animale nu mai au voie să dețină ciobanii din România. Amenzile sunt usturătoare