Crater format în Slănic Prahova. Zeci de blocuri, în pericol de prăbușire. Decizia urgentă a lui Arafat FOTO

de: Ștefan R. Apostol
25 04. 2024

Ca urmare a unor surpări de teren în orașul Slănic Prahova, s-a luat decizia să fie evacute zeci de blocuri, în pericol de prăbușire, fiind de fapt deecizia urgentă a lui Arafat în acest caz.

Crater format în Slănic Prahova. Șeful DSU a activat planul de evacuare

În cursul acestei dimineți în orașul Slănic Prahova a avut loc o surpare masivă de teren pe una din străzi, chiar în dreptul sediului Poliției din oraș. Imediat după producerea surpării, autoritățile au închis accesul pe strada respectivă, iar șeful DSU a decis să fie evacute zeci de blocuri, în pericol de prăbușire, ca urmare a acestui crater format în Slănic Prahova.

„(..)strada în cauză a fost închisă, fiind necesară ocolirea acesteia. Traficul rutier este deviat pe str. Vasile Alecsndri- Str. Slănicului- I.L. Caragiale. La fața locului se află autoritățile competente, care monitorizează situația”, a precizat IPJ Prahova.

(Foto: ObservatorPH)

Zeci de blocuri, în pericol de prăbușire

Din primele date craterul s-a format pe o suprața de peste 60 de metri pătrați, iar Raed Arafat a decis să fie trimise la fața locului echipe DSU și IGSU pentru a evalua situația și pentr a evacua locatarii din blocurile din apropiere.

Deși nu se tie dacă a fost sau nu afectată structura de rezistență a blocurilor, măsura evacuării locatarilor a venit pentru a preveni potențiale situații, mai spun autoritățile. La această oră accesul în zonă este restricționat, iar echipajele aflate la fața locului fac evaluări atât a infrastructurii, cât și la blocurile din apropiere pentru a vedea dacă este afectată structura de rezistență a acestora.

Primarul din Slănic Prahova: „Așteptăm specialiștii.”

Conform publciației locale observatorulph.ro, nu se știu care sunt cauzele reale ale acestei surpări de teren, așteptându-se venirea specialiștilor pentru a determina care au fost cauzele reale. De alfel, primarul localității, Daneluș Costea declară că:

„Îi așteptăm din moment în moment pe cei de la ISU Prahova. Trebuie să apară și reprezentanții Prefecturii. Nu știm dacă mina de sare, exploatările, sunt problema. Drumul este impracticabil  în centrul orașului. E tot ce pot să vă zic acum. Așteptăm specialiștii.”, spune primarul conform publicației amintite.

(Foto: ObservatorPH)

Rămâne ca specialiștii ISU să facă evaluarea situației, și să se stabilească care au fost cauzele care au dus la apariția acestui crater format în Slănic Prahova, mai ales că, după spusele primarului, zona fusese reabilitată nu cu mult timp în urmă.