Cotlet de miel care se topește în gură. Ingredientul care îl frăgezeşte, iese mai bun ca niciodată
Cotletul de miel este o adevărată delicatesă, însă doar dacă este gătit corespunzător, urmând câțiva pași simpli. Există un anumit ingredient pe care trebuie să-l folosiți. Gustul va fi cu totul diferit.
Cea mai bună rețetă de cotlet de miel
Alături de ouă pe masa de Paște trebuie să fie mereu și mielul. Carnea de miel este foarte gustoasă, iar dacă folosiți un ingredient special, va fi mult mai fragedă. Rețeta este una foarte simplă. Orice poate o face într-un timp scurt.
Ca și ingrediente, veți avea nevoie de următoarele:
- 1 kg cotlete de miel
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 căței usturoi
- 3 foi salvie
- 1 lingură rozmarin
- 3 linguri oțet balsamico
- 2 linguri miere
- 1/8 litru vin roșu
- 250 ml supă clară de legume
- 2 linguri smântână
- sare și piper, după gust
Mod de preparare
Pentru început, spălăm foarte bine cotletele de miel sub un jet de apă rece, iar mai apoi se usucă cu hârtie absorbantă de hârtie. După care, vom face o marinadă din ulei de măsline, usturoi tocat fin, frunze de salvie şi de rozmarin proaspăt.
Folosind un cuțit foarte bine ascuțit, crestăm cotletele de 2-3 ori la marginile cu grăsime, astfel încât să nu se curbeze atunci când le prăjim. Punem cotletele într-un castron încăpător și le acoperim cu marinadă, după care amestecăm să se îmbibe foarte bine.
Facem o mică pauză, deoarece trebuie să le lăsăm să stea cel puțin 3 ore într-un loc răcoros. Indicat ar fi să acoperiți castronul cu o folie. După ce a trecut timpul, se scot cotletele din marinadă și se prăjesc în tigaie în jur de 3-5 minute, pe fiecare parte, până capătă o culoare maroniu – aurie.
Nu vom mai folosi alt tip de grăsime pentru a le praji, deoarece cotletul are în sine grăsime, dar și marinada în care am pus ulei de măsline. Mai apoi, scoatem cotletele din tigaie și se păstrează la cald.
Scurgem surplusul de grăsime din tigaie, punem tigaia din nou pe foc și folosim ingredientul secret: oțetul balsamico. Amestecăm încontinuu cu telul, după care punem mierea și vinul roșu.
După ce dă sosul în clocot, se fierbe la foc moderat timp de maxim 5 minute. Mai apoi, se adaugă supa clară de legume și se mai lasă pe foc încă 10 minute. La final adăugăm smântâna, amestecăm bine, condimentăm cu sare și piper și introducem cotletele în sos. Poftă bună!