Coșmarul IT-iștilor tocmai ce a devenit Premierul României. Ce declara Orban despre salariile lor

de: Andrei Simion
15 10. 2019

Ludovic Orban este noul premier al României. Anunțul a fost făcut, marți, de președintele Klaus Iohannis, care speră ca noul Guvern să fie unul de succes pentru România. Numirea lui Orban ca premier nu este privită cu ochi buni de angajații din domeniul IT, după ce liderul PNL a declarat că nu i se pare normal ca aceștia să fie scutiți de plata impozitului pe venit.

Ludovic Orban este noul premier al României. Liderul PNL vrea ca IT-iștii să plătească impozit pe venit

Pe 1 iunie 2019, Ludovic Orban a participat la o conferință de presă organizată în Mediaș. Liderul PNL a declarat atunci că orice venit trebuie impozitat și că nu i se pare normal ca angajații din domeniul IT să nu plătească impozit pe venit.

„Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative, venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, declara Ludovic Orban la acea vreme.

După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că Ludovic Orban este noul premier al României, liderul PNL a vorbit despre măsurile pe care Guvernul le va lua în următoarea perioadă. El a menționat că va încerca să corecteze măsurile economice luate de Guvernul Dăncilă, va restructura aparatul guvernamental și va încerca să asigure independența reală a Justiției din România.