Coroana Regelui Charles, luată în mare secret din Turnul Londrei. Ce se întâmplă cu ea până la ceremonia de încoronare

Coroana Regelui Charles, luată în mare secret din Turnul Londrei. Ce se întâmplă cu ea până la ceremonia de încoronare
Coroana cu care va fi încoronat Regele Charles a părăsit Turnul Londrei

Coroana Regelui Charles a părăsit Turnul Londrei. Inițial, aceasta a fost făcută pentru Charles al II-lea în anul 1661. A fost păstrată în Jewel House din Turnul Londrei, iar Regele Charles urmează să o poarte atunci când va fi încoronat.

Ce se întâmpla cu coroana Regelui Charles până la ceremonie

Potrivit informațiilor făcute publice de către Palatul Buckingham, coroana a fost mutată într-o locație secretă pentru modificare, în pregătirea pentru încoronarea regelui pe data de 8 mai anul viitor.

Coroana este cunoscută sub numele Sfântului Eduard și este o piesă centrală, văzută de milioane de oameni în fiecare an atunci când vizitează Turnul Londrei. Faptul că această coroană a fost mutată a fost ținut secret, până când a fost livrată în siguranță.

Regele Charles al III-lea va fi încoronat în timpul slujbei de la Westminster Abbey. Coroana a fost creată pentru prima dată pentru Charles al II-lea în anul 1661, fiind un înlocuitor pentru coroana anterioară, care fusese topită în anul 1649.

Se spune că originalul ar fi din secolul al XI-lea, fiind purtată de către Edward Mărturisitorul, ultimul rege anglo-saxon al Angliei. De asemenea, Regele Charles al III-lea va purta și Coroana Imperială de Stat, la plecarea de la ceremonie. Coroana Sfântul Edward cântărește două kilograme.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va fi sărbătoare națională

Regele Charles al III-lea va fi încoronat la opt luni după decesul mamei sale, în luna mai a anului 2023. Guvernul britanic a stabilit ca ziua încoronării să fie declarată sărbătoare națională. Evenimentul va putea fi sărbători în fiecare an de britanici la evenimente la nivel local și național.

„Încoronarea unui nou monarh este un moment unic pentru ţara noastră”, a declarat premierul Rishi Sunak , afirmând că speră că populaţia îi „va aduce un omagiu regelui Charles al III-lea prin participarea la evenimente la nivel local şi naţional în întreaga ţară”.

De asemenea, și încoronarea Elisabetei a II-a a fost declarată sărbătoare legală, având loc pe 2 iunie 1953, dar și funeraliile acesteia, de pe 19 septembrie. Palatul Buckingham a anunțat că va fi o ceremonie „care priveşte spre viitor, având în acelaşi timp rădăcini în lunga tradiţie şi fastul monarhiei”.

Încoronarea va avea loc în conformitate cu dorința regelui Charles al III-lea, într-un context de criză economică. Prin urmare, ceremonia va dura mai puțin și va fi mai puțin costisitoare.

Urmăriți Playtech.ro și pe