Copil de 13 ani, condamnat la 10 ani de închisoare. Ce a putut să spună de a ajuns după gratii!

Copii in parc

Copil de 13 ani, condamnat la 10 ani de închisoare pentru blasfemie la adresa lui Allah. Incidentul a avut loc în Nigeria, iar copilul ar fi adresat cuvinte vulgare lui Allah, astfel că autoritățile nigeriene l-au pedepsit mai mult decât exemplar, relatează CNN.

Un copil de 13 ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare după o simplă discuție cu un prieten de-al său. Despre ce discutaseră cei doi

Un caz incredibil a avut loc în Nigeria, unde un copil de 13 ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce acesta ar fi blasfemiat. Omar Farouq a fost condamnat de un tribunal Sharia în regiunea Kano din nord-vestul Nigeriei după ce a fost auzit folosind limbaj vulgar la adresa lui Allah.

Copilul vorbea cu un alt copil când ar fi adus blasfemiile. Astfel, el a fost condamnat în 10 august de acelaşi tribunal care a condamnat la moarte un bărbat pentru blasfemie la adresa profetului Mohammed, după cum susțin avocaţi.

Un copil de 13 ani din Nigeria a fost condamnat la 10 ani de inchisoare
Un copil de 13 ani din Nigeria a fost condamnat la 10 ani de inchisoare

Avocatul copilului an depus o contestație

Pedeapsa lui Omar Farouq este o încălcare a Cartei Africane pentru Drepturile şi Bunăstarea Copilului dar şi a Constituţiei nigeriene, a spus avocatul său, Kola Alapinni. De asemenea, avocatul a depus o contestaţie în data de 7 septembrie.

Kola Alapinni spune că a aflat de cazul lui Omar Farouq din întâmplare, în timp ce lucra la cazul bărbatului condamnat la moarte tot pentru blasfemie. Tot atunci a aflat că cei doi au fost condamnaţi în aceeaşi zi, de acelaşi judecător al tribunalului Sharia.

Blasfemia este necompatibilă cu Constituția nigeriană

Blasfemia nu este recunoscută ca infracțiune de legea nigeriană. Ea este necompatibilă cu constituția Nigeriei”, a declarat Kola Alapinni. Acesta mai a spuns că mama băiatului a fost nevoită să se refugieze într-un oraș din vecinătate. S-a refugiat pentru că o gloată furioasă a năvălit asupra casei sale după ce fiul său a fost arestat pentru blasfemie.

Bărbatul care a fost condamnat în aceiași zi cu copilul, dar la moarte prin spânzurare are 22 de ani. Tânărul Yahaya Sharif-Aminu a fost găsit vinovat pentru blasfemie după ce ar fi distribuit o înregistrare video pe WhatsApp, în care apărea cântând o melodie peiorativă la adresa profetului Mohamed.

Bărbatul condamnat la moarte nu neagă acuzațiile aduse

Sharif-Aminu nu a negat acuzaţiile care i se aduc în urma distribuirii materialului video, dar poate face apel împotriva verdictului oferit de judecătorul Khadi Aliyu Mihammad Kani. Doar o singură condamnare la moarte pronunţată de instanţele Sharia din Nigeria a fost pusă în aplicare, după reintroducerea pedepsei cu moartea în anul 1999.

După apariţia melodiei în mediul virtual, protestatarii au incediat casa cântăreţului de gospel islamic. În plus, aceştia cer autorităţilor să ia măsuri drastice împotriva cântăreţului. Versurile melodiei sunt considerate o blasfemie pentru că artistul laudă un imam din frăţia musulmană Tijaniya, pe care îl consideră mai presus faţă de Mohamed.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI