Copil de 11 ani, prins la volanul unui BMW. A fost oprit de polițiști pe autostradă în Anglia

de: Sabina Anastasia
08 03. 2024

Un copil de 11 ani a fost prins la volanul unei mașini marca BMW, implicată într-o infracțiune, de către agenții de poliție din Anglia. Descoperirea minorului a făcut parte dintr-o acțiune de recuperare a unei rulote furate, potrivit unei alerte date de proprietari. Ce s-a întâmplat cu băiatul.

Un eveniment neprevăzut a avut loc joi, 7 martie 2024, în nordul Angliei. Autoritățile au trecut printr-un șoc în momentul în care au descoperit un copil în vârstă de doar 11 ani la volanul unei mașini marca BMW, implicată într-o infracțiune. Cum s-a petrecut totul poți afla în rândurile de mai jos.

Agenții de poliție din North Yorkshire, alertați cu privire la furtul unei rulote

Ofițerii de poliție de la stația din North Yorkshire au fost alertați cu privire la faptul că cineva a furat o rulotă dintr-un loc de vacanță situat lângă orașul Thirsk. Rulota a fost tractată de un autoturism marca BMW, de culoare neagră, potrivit informațiilor comunicate autorităților.

Agenții de poliție s-au implicat într-o acțiune de urmărire a mașinii BMW cu pricina, descoperind că aceasta avea plăcuțe false de înmatriculare. Autoturismul se deplasa spre sudul regiunii. Acțiunea de urmărire nu a durat foarte mult timp până la decizia polițiștilor de a opri autoturismul.

Autoritățile au descoperit un copil de 11 ani la volanul BMW-ului oprit în trafic

După 45 de minute, cu aproximație, de la momentul declarării rulotei ca fiind furată, vehiculul BMW a fost oprit de către agenții de poliție pe stradă, imediat după ce a părăsit proximitatea orașului Garforth. Doar că autoritățile nu se așteptau să aibă de-a face cu un minor implicat în această infracțiune.

Agenții de poliție au descoperit că pe scaunul șoferului se afla un copil de 11 ani. Când au inspectat autoturismul marca BMW, au găsit echipamentul folosit de obicei de suspecți pentru a comite furturi și plăcuțele de înmatriculare autentice ale mașinii.

Minorul, plasat în arest, apoi eliberat pe cauțiune condiționată

În ciuda vârstei pe care o are, băiatul de 11 ani a fost plasat în arest sub suspiciunea comiterii mai multor infracțiuni, inclusiv furt, efracție, echipare pentru furt și infracțiuni cu vehicule, precum și pentru conducerea în afara vârstei legale și fără permis de conducere.

Minorul a fost audiat și apoi eliberat pe cauțiune condiționată de poliție. Autoritățile vor continua să cerceteze circumstanțele în care au avut loc infracțiunile mai sus amintite, potrivit jurnaliștilor de la The Sky. Din fericire, copilul de 11 ani nu a suferit nicio rană fizică în acțiunile în care a fost implicat.

În altă ordine de idei, agenții de poliție au declarat că au observat o creștere a furturilor de rulote în regiune, recomandând proprietarilor să ia măsuri pentru a descuraja infractorii.