Copiii vor fi vaccinați în școli. Valeriu Gheorghiță explică cum va decurge procesul

Copiii vor fi vaccinați în școli. Valeriu Gheorghiță explică cum va decurge procesul
Copiii vor fi vaccinați în școli.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-covid-19, a anunțat că autoritățile o să demareze activitățile de vaccinare în unitățile școlare, odată cu venirea noului an școlar.

Copiii vor fi vaccinați în școli

În unitățile unde se va putea, se vor deschide cabinete de vaccinare, iar în altele se vor utiliza echipe mobile, ce se vor prezenta după ce la nivelul școlii se vor face niște liste cu cei care doresc să se vaccineze, angajaţi din învăţământ, elevi, dar şi rude ale acestora.

„Cum va avea loc efectiv procesul de vaccinare? Vor fi cu siguranţă unităţi de învăţământ unde vom putea organiza cabinete de vaccinare de sine stătătoare care să funcţioneze pe perioada în care există o adresabilitate în rândul unităţii de învăţământ şi, de asemenea, foarte probabil că în majoritatea cazurilor – acolo, de pildă, unde unitatea de învăţământ are în proximitate un centru de vaccinare nu se justifică să mai organizăm un alt cabinet sau un alt punct de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiţă marţi după amiază, într-o conferinţă de presă.

Astfel, echipele mobile vor reprezenta „principala logistică” care va asigura procesul de vaccinare în şcoli la sate și la orașe, potrivit medicului.

„Practic, ne dorim ca fiecărei unităţi de învăţământ să îi fie alocată o echipă mobilă şi unitatea de învăţământ, periodic, să centralizeze persoanele care doresc să se vaccineze. În felul acesta se stabileşte un interval orar, o zi în săptămână, se identifică spaţiul unde se poate organiza activitatea de vaccinare”.

Minorii se pot prezenta însoţiţi de cei din familie

Medicul Valeriu Gheorghiță a mai spus că minorii se pot prezenta însoţiţi de reprezentanţii legali şi se pot prezenta „împreună cu cei din familie”, acesta întărind faptul că este importată imunizarea la nivelul familiei.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că există studii ce indică că în familiile cu copii preşcolari riscul de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 creşte cu 15%, iar familiile cu copii şcolari au un risc cu 20-25% mai mare de a contracta virusul. De asemenea, medicul a precizat că şi în campusurile universitare se intenţionează organizarea de cabinete de vaccinare împotriva coronavirusului.

Bilanț coronavirus 24 august 2021

Până astăzi, 24 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.092.122 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 1.052.478 de pacienți au fost declarați vindecați. De ieri și până azi au fost înregistrate 782 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Tot ăână astăzi, în total, 34.439 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 23.08.2021 (10:00) – 24.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 14 decese (8 bărbați și şase femei).