Confesiunea Reginei Elisabeta a II-a făcută pe patul de moarte. Cuvintele puternice pe care suverana le-a spus unui preot

Confesiunea Reginei Elisabeta a II-a făcută pe patul de moarte. Cuvintele puternice pe care suverana le-a spus unui preot
Confesiunea Reginei Elisabeta a II-a făcută pe patul de moarte.

Luni, 19 septembrie 2022, regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată, după un amplu program de ceremonii la care au participat sute de lideri ai lumii, dar și mii de oameni simpli care au iubit-o. Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani, după o domnie de șapte decenii pe tronul Marii Britanii. Înainte cu doar câteva zile de a muri, regina s-a confesat unui preot. Ce cuvinte puternice a rostit suverana!

Confesiunea Reginei Elisabeta a II-a făcută pe patul de moarte

Regina Elisabeta a II-a a murit la data de 8 septembrie 2022, la castelul Balmoral. De altfel starea sa se înrăutățise brusc în ultimele zile. Tot atunci a fost vizitată și de reverendul Iain Greenshields, în vârstă de 68 de ani, căruia i s-a confesat. Potrivit dezvăluirilor preotului, suverana a murit fără regrete.

Reverendul s-a aflat Castelul Balmoral chiar în weekendul de dinainte ca regina Elisabeta a II-a să-și piardă viața. El a povestit, ulterior, pentru ABC News că regina Elisabeta a II-a era într-o formă bună înainte de a muri, ba chiar a glumit cu acesta că-l va trimite la Turnul Londrei.

Reverendul a mai spus că domnia reginei s-a bazat pe credința pe care a avut-o și pe care nu și-a pierdut-o niciodată.

„Ea a povestit de-a lungul timpului că înainte de a fi proclamată regină i-a cerut lui Dumnezeu înțelepciune. Iar aceasta a persistat de-a lungul vieții ei.”, a spus preotul, adăugând: „Am vorbit despre credința ei, chiar mi-a spus că nu are regrete.”

„Avea o memorie excepțională”

Reverendul Greenshields nu avea însă habar că acelea aveau să fie ultimele zile din viața reginei. El a mai spus că regina și-a folosit puterea slujba multor persoane.

„Este pur și simplu sfâșietor că o femeie care a fost atât de importantă, care a avut un rol atât de important în viețile noastre, nu mai există.”, a mai povestit el.

Reverendul a mai precizat că în ciuda vârstei și a fragilității sale, era cu totul o altă persoană atunci când începea să vorbească.

„Avea o memorie excepțională, știa totul despre tine, de parcă și-ar fi făcut temele chiar înainte de a te primi.”, a mai spus el.

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată alături de soțul ei Prințul Philip, la Capela Memorială Regele George al VI-lea de la Castelul Windsor. Suverana comandase capela memorială în anul 1962 şi a denumit-o după tatăl său. De asemenea, regele George şi soţia sa, Regina Mamă, sunt înmormântaţi acolo, împreună cu fiica lor mai mică, prinţesa Margareta.