Condimentul secret pentru cea mai bună salată de vinete. Uită de maioneză, ce trebuie să pui
Salata de vinete este cel mai iubit preparat al verii, fiind anotimpul în care se găsesc cel mai ușor. Rețeta clasică este cu ceapă și maioneză, dar sunt unele persoane care o preferă mai slabă și și-ar dori să o poată albi altfel. Iată condimentul-secret pentru cea mai bună salată de vinete fără maioneză, numai așa o vei găti de acum înainte!
Ingredientul-secret pentru salata de vinete
Salata de vinete este, de cele mai multe ori, preparată cu ceapă și maioneză. Cu toate acestea, fiecare regiune din țară are propria sa rețetă personalizată. Unii folosesc maioneza doar ca să albească puțin vinetele, nu pentru gust în sine.
Se pare că există și alte ingrediente cu ajutorul cărora pot face asta și care dau și o aromă specială preparatului. Dacă vreți ca salata să fie mai albă și mai cremoasă, puteți adăuga pastă de tahini, celebră în Orient.
Aceasta are la bază semințe de susan coapte și măcinate și are un gust foarte plăcut. În plus, albește considerabil vinetele și le oferă o textură specială. De altfel, pentru o aromă specială, poți adăuga usturoi în loc de ceapă, dacă apreciezi gusturile mai intense.
Salată de vinete fără maioneză
Dacă vreți să renunțați la maioneză, care este un produs destul de gras, puteți opta pentru zeama de lămâie, care chiar face minuni. Ambele albesc vinetele și dau impresia că a fost folosită maioneza, însă este o versiune light a acestui preparat.
Încearcă un dressing simplu, dar gustos, realizat din ulei de măsline extra-virgin, suc proaspăt de lămâie și sare și piper după gust. Poți adăuga și o linguriță de miere pentru a echilibra aromele și pentru a oferi o notă subtilă de dulceață.
Există și o altă variantă pentru a albi vinetele, și anume utilizarea oțetului. Prin adăugarea unei cantități foarte mici de oțet alb, vinetele vor avea o culoare mai deschisă. Soluția este să îl adăugați exact când amestecați uleiul în salată și se va omogeniza perfect.
Adaugă în salată usturoi fin tocat, ceapă roșie subțire feliată și ierburi proaspete cum ar fi pătrunjelul și mărarul. Aceste ingrediente vor aduce prospețime și vor completa gustul dulce-amărui al vinetelor.