Un anumit condiment cu care cei mai mulți exagerează în preparate nu ți aduce deloc beneficii. Ce greșeală majoră fac gospodinele de dragul plăcerilor și obiceiurilor celor dragi? Acestea prepară mâncărurile la comanda membrilor familiei, dar trebuie să folosească diferit un ingredient.
Pandemia și stilul sedentar ne-a făcut pe cei mai mulți să adăugăm câteva kilograme siluetei cu care eram obișnuiți. Lucrurile au revenit ușor la normal, iar majoritatea se pregătesc să facă schimbările dorite odată cu reînceperea programului normal. Atunci când vrem să scădem în greutate ne concentrăm cel mai mult pe număratul caloriilor, lucru care oricum e greșit, dar mai greșit este nu ne luam adio de la ingredientul care ne face foame constant.
Degeaba dai ciocolata și chipsurile pe o alegere sănătoasă precum un fruct sau o legumă, dacă nu renunță la…sarea în bucate. Un simplu ingredient pe care cei mai mulți îl folosesc îți poate strica dieta, dar și o alimentație sănătoasă pe termen lung pentru că îți dă în permanență senzația de foame.
Acest dușman pus în toate preparatele este într-adevăr unul important pentru gustul pe care îl aduce mâncărurilor, dar nu este indispensabil, arată un studiu recent publicat în Journal of Clinical Investigation, care dezvăluie că ba chiar acesta ne face să consumăm puține lichide. De asemenea, autorii cercetării mai arată că nivelul ridicat de sodiu crește pofta de mâncare și, deci, contribuie îngrijorător de mult la luarea în greutate.
Studiile sunt făcute pe cosmonauți și pe șoareci și arată faptul că dietele bogate în sare transformă proteinele din mușchi într-o substanță care le permit rinichilor să reabsoarbă lichidele și să prevină eliminarea apei. Procesul este legat de înmulțirea unor compuși de organism care sunt responsabili de declanșarea diabetului, obezității, bolilor de inimă și osteoporozei.
Doctorul Jen Titze, unul din autorii studiului, afirmă că părerile tradiționale despre consumul de sare trebuie schimbate.
„Majoritatea persoanelor cred că dacă mănâncă ceva sărat, în mod automat vor bea mai multă apă. Ei bine, acest lucru este total greșit, spune Titze. Cercetările au arătat clar că o cantitate mare de sare ne determină organismul să rețină mai multe lichide și să consume mai puține”, arată exquis.ro.