Condimentul care se pune neapărat în butoiul cu varză murată. Vei face cele mai bune sarmale la iarnă
Multe gospodine pregătesc legume pentru sezonul de iarnă. Principala metodă presupune punerea lor la murat. Playtech Știri îți explică ce ingredient să pui în butoiul cu varză murată, ca să faci cele mai bune sarmale pentru iarnă.
Varza murată este unul dintre cele mai iubite produse românești. Poate fi consumată atât în forma sa naturală, cât și în cadrul altor preparate, precum celebrele sărmăluțe, niciodată nelipsite de pe mesele de sărbători de iarnă și nu numai.
Pentru a fi sigură că legumele supuse procesului de fermentație ies foarte bune, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante. Ai pregătit butoiul de lemn, precum și varza pe care vrei să o pui la murat. Cum trebuie să procedezi ca legumele să iasă murate și cu un gust savuros?
Ce să pui în butoiul cu varză
Este una dintre cele mai comune întrebări adresate de gospodine, pe care Playtech Știri ți-o va desluși în materialul de astăzi. Există un ingredient pe care trebuie neapărat să îl pui în butoi, printre varza murată. Este vorba despre hrean.
Hreanul este o rădăcinoasă albă, a cărei gust și miros înțepător oferă aromă picantă oricărui tip de mâncare. Leguma ajută murăturile să se mențină în formă crocantă și cu gust savuros. Are foarte multe beneficii pentru sănătate, însă cel mai des este folosită sub formă de condiment.
În rândurile de mai jos, Playtech Știri îți explică cum să pui varză la murat. Dacă vei respecta indicațiile de mai jos, rezultatul final va fi pe gustul tău. Toată lumea va adora preparatul.
Cum pui varză la murat
Adaugă într-un recipient de zece litri o cantitate de 290 de grame de sare neiodată. Deasupra, toarnă apă și agită amestecul foarte bine până când toată sarea s-a dizolvat. Saramura pe care o vei obține va prezenta o concentrație salină de aproximativ 2,8%.
După ce ai preparat soluția salină pentru varză, trebuie să o lași să stea la rece timp de nu mai puțin de 24 de ore. Abia apoi poți să o introduci în butoiul în care vrei să pui varza la murat.
După ce ai depozitat varza în butoi, toarnă saramura peste legume. Pe măsură ce saramura pătrunde printre frunzele de varză, o dată la trei ore, completează cu mai multă soluție salină. Adaugă hreanul și alte condimente care îți plac.
Butoiul cu varza murată se lasă într-un loc umbros și răcoros, preferabil în cămară sau în beci, unde temperaturile se mențin la niveluri scăzute.