Condimentul care poate strica compoziţia cârnaţilor de casă. Le dă un gust amar
Cârnații de casă sunt nelipsiți de pe masa de Crăciun, mai ales dacă sunt preparați în casă. De regulă, cârnații se pregătesc imediat după tăierea porcului de Ignat. Dacă vă gândiți că prepararea lor este una dificilă, ei bine, v-ați înșelat. Trebuie doar să urmați niște pași simpli și vor ieși absolut delicioși!
Ce să nu adaugi mult în compoziţia cârnaţilor de casă, le strică gustul
Cârnaţii de porc sunt un preparat specific sărbătorilor de iarnă, ei fiind nelipsiţi de pe mesele de sărbători. Deși în supermarketuri se găsesc tot soiul de cârnați, pentru toate gusturile, gospodinelor preferă să-i prepare acasă, de Crăciun.
După ce porcii sunt sacrificați, cârnaţii sunt printre primele preparate făcute imediat și păstrate pe toată perioada sezonului rece. Rețetele de cârnați diferă de la zonă la zonă, iar gospodinele din fiecare regiune au diverse moduri când vine vorba de cârnații făcuți în casă.
Nu exagerați cu boiaua
De obicei, ingredientele de calitate și condimentele potrivite fac diferența la cârnații de casă. Dacă exagerați cu anumite ingrediente, gustul lor nu va mai fi la fel de aromat, delicios și suculent. Iată cum se preparată cârnații de casă, după rețeta tradițională. Aveți nevoie de următoarele:
- 3 kg carne tocată de porc, fleică sau pulpă
- 100 gr usturoi
- 1 mână sare mare
- 20 grame boia
- 15-20 grame piper
- sare grunjoasă
- bicarbonat de sodiu
- puţin oţet pentru curăţarea intestinelor.
Citește și: Cum obții cea mai bună tobă și cei mai gustoși caltaboși pentru masa de Crăciun. Rețetă veche de 100 de ani
Mod de preparare:
Înainte de a vă apuca de carnați, carnea tocată trebuie să aibă destulă grăsime, circa 2/3 carne şi 1/3 grăsime să fie în compoziţie. În plus, intestinele folosite sunt cele subţiri de la porc. Ideal este ca intestinele să fie ținute în apă caldă cu sare, bicarbonat şi puţin oţet că să se dezinfecteze bine şi să se albească.
După care se strivesc cățeii de usturoi şi se pun peste carnea tocată, împreună cu sarea. Se frământă bine cu mâinile și se lasă cam 15 minute până se topește sarea. În compoziție se adaugă și piperul și boiaua, apoi se frământă până la omogenizare. Nu puneți mai mult de 20 de grame de boia, pentru că riscați ca aceștia să iasă amari.
După ce ați terminat de frământat, se gustă o bucăţică de carne tocată pentru a vedea dacă este condimentată. După preferințe mai puneți sare sau piper! Carnea se introduce pe intestine, iar mai apoi, cârnații se înșiră pe bețe lungi și se lasă la zvântat timp de 24 de ore, într-un loc răcoros. Aveți grijă să nu înghețe, altfel vor plesni atunci când se decongelează!
Citește și: Cât se fierbe slănina în zeamă de varză. Secretul ca să ți se topească în gură