Comunitățile unde bărbații au interzis. Sunt conduse cu mână de fier de către femei

Comunitățile unde bărbații au interzis. Sunt conduse cu mână de fier de către femei

Știai că, la fel ca elefantul african, care trăiește în turme conduse de femele, există și comunități umane care au drept lideri exclusiv femei? Vorbim despre femei loiale, inteligente, demne de a ocupa un loc de frunte. Care este cea mai mare comunitate condusă de femei la nivel global și câți oameni fac parte din ea, afli în rândurile de mai jos ale acestui articol.

Comunitățile unde bărbații au interzis

În anumite zone ale lumii, există comunități conduse exclusiv de femei, fiind interzise bărbaților. Cea mai mare comunitate matriarhală la nivel global se găsește în insulele estice ale Australiei, în Minangkabau, și reunește peste patru milioane de oameni. În această comunitate, femeile nu doar că sunt respectate, ci și favorizate.

În timp ce în anumite culturi este de rău augur să ai o fiică, pentru cei din Minangkabau acest lucru este o binecuvântare. Întrucât aici femeile sunt la conducere, numele de familie este moștenit pe linie maternă, în vreme ce proprietățile trec de la mame la fiice.

După căsătorie, mirii se mută în casa miresei și, cu toate că poate părea că femeile controlează totul, atât persoanele de sex masculin, cât și cele de sex feminin contribuie, în mod egal, în societatea Minangkabau. La frageda vârstă de 10 ani, băieții părăsesc casa mamelor pentru a rămâne în cartierul bărbaţilor, unde învață abilităţi practice şi învăţături religioase.

În Minangkabau, bărbații dețin în special funcții religioase și politice, însă doar cu permisiunea femeilor. În ciuda faptului că șeful clanului este întotdeauna un bărbat, femeile au puterea de a-l înlătura din funcție dacă sunt provocate.

Citește și: Făt Frumos, folosit pentru buna înțelegere în comunitățile multiculturale. Spectacol inedit la Miercurea Ciuc

Sunt conduse cu mână de fier de către femei

Minangkabau nu este singura comunitate de acest gen. Femeile sunt cele care au ultimul cuvânt și într-o comunitate mică din provinciile din sudul Chinei, numită Mosuo. Cum se întâmplă în culturile matriarhale, și aici descendenţa este pe linie maternă.

În momentul în care se naște un copil, acesta aparține familiei mamei lui, locuind cu rudele de sânge, într-o casă cu multe generații.

Cuplurile din Mosuo nu locuiesc împreună, partenerii bucurându-se unul de compania celuilalt noaptea sau când este convenabil. În timp ce multe astfel de căsnicii sunt pe termen lung, femeile se pot distra și cu alți bărbați dacă ambele părți sunt interesate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI