Comuna din România unde se câștigă milioane de euro. Toți afaceriștii vor să ajungă aici

Comuna din România unde se câștigă milioane de euro. Toți afaceriștii vor să ajungă aici
Comuna din România unde se câștigă milioane de euro.

Care este comuna din România unde se câștigă milioane de euro. Toți afaceriștii își doresc să ajungă aici. De altfel, municipalitatea a reușit să atragă investiții de sute de milioane de euro, iar nume mari din mediul de afaceri sunt prezente în comună. Parcul industrial s-a umplut deja, astfel că autoritățile locale pregătesc deja un al doilea parc industrial pentru noii investitori.

Comuna din România unde se câștigă milioane de euro

Este vorba despre localitatea ieșeană Miroslava, care se numără acum printre cele mai dezvoltate din România. Acest fapt se datorează investițiilor atrase de municipalitate, primul parc industrial de aici reușind să 60 de investitori în doar cinci ani de existenţă și atingând  investiţii de 150-200 mililoane de euro şi 2.500 de angajaţi.

Cum și alți investitori își doresc să bage bani în localitatea Miroslava, dar nu mai au loc în Parcul industrial, autoritățile îl pregătesc deja pe cel de-al doilea, unde investitorii să își desfășoare activitatea și să aducă plus valoare pe piața locurilor de muncă.

„Primul parc industrial are în momentul de faţă un grad de ocupare de 100%, atins în urmă cu mai bine de un an. (…) Pe al doilea parc industrial nu am obţinut de mult timp titlul de parc industrial şi încă se fac lucrări de amenjare, singurul rezident fiind MENNEKES. Am ajuns să avem liste de aşteptare de zeci de investitori atât din ţară, cât şi din străinătate, care intenţionează să investească la noi.

Deci, dacă în urmă cu 4-5 ani căutam investitorii, acum suntem în situaţia în care putem alege noi”, a spus Dorel Codină, director executiv Parcul Industrial Miroslava, în cadrul unei emisiuni realizate de Ziarul Financiar.

Ce suprafață va avea al doilea parc industrial de la Miroslava

Cel de-al doilea parc industrial va avea o suprafață de 252.000 mp și chiar dacă nu a fost finalizat complet, deja un chiriaș. Este vorba despre  compania germană MENNEKES, o companie producătoare de cabluri de încărcare pentru vehicule electrice şi hybrid, începând din 2021. Aducerea străinilor la Miroslava a devenit un nou succes.

Însă prolifica comună a fost și ea lovită de pandemie, astfel că investițiile au fost ușor stopate. Se speră într-un ajutor din partea Guvernului, către care Dorel Codină, director executiv Parcul Industrial Miroslava, a făcut deja mai multe petiții.

„Din păcate, pandemia a stopat uşor volumul investiţiilor pentru că bugetele au fost afectate de investiţiile făcute în partea sanitară sau în asigurarea necesarului pentru şcoli, cât şi pentru celelalte instituţii. Însă, sperăm că vom primi şi ajutor de la guvern pentru că am făcut diferite petiţii şi guvernul ar trebui să sprijine investiţiile în acest sector pentru că sunt strategice.

Investiţiile industriale sunt de durată, spre deosebire de zona IT pe care toată lumea o promovează. Pentru o companie IT este foarte uşor să îşi ia laptopurile şi să plece, dar o investiţie care presupune ridicarea unei fabrici este mai greu de relocat”.

De menționat este că investiţiile de până acum în dezvoltarea celor două parcuri industriale ajunge la 4-5 milioane de euro, dar este necesar să se mai investească „încă pe atât”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI