Comuna din România cu nume de flori, e unică și valoroasă. A dat 7 nume mari țării, puțini știau VIDEO

de: Ionuț Vieru
10 06. 2024

O localitate din județul Dâmbovița este singura din țară care are în componența numelui „flori”. Aici au luat naștere șapte generali renumiți care au slujit Armata României, un lucru cu care nu multe așezări se pot lăuda.

Malu cu Flori, comuna care a dat țării șapte generali ai Armatei Române

Localitatea Malu cu Flori este renumită pentru frumusețile naturale și tradițiile populare. Este singura localitate din țara noastră care are cuvântul „flori” în componența numelui.

Având în vedere acest lucru, administrația locală a venit cu o idee aparte. În momentul de față se lucrează la nomenclatorul stradal, iar obiectivul principal este denumirea și numerotarea străzilor.

Chiar dacă din Malu cu Flori au plecat șapte generali ai Armatei Române și mai multe nume mari, primarul a precizat că toate străzile vor purta în scurt timp nume de flori. Până acum, indiferent de strada pe care se aflau, toți locuitorii aveau pe adresă că locuiesc pe „Strada Principală”.

Cine sunt cei șapte generali ai Armatei Române care s-au născut în Malu cu Flori

Profesorul Ilie Popescu și primarul Constantin Ion au hotărât, pentru a cinsti memoria și numele generalilor de la Malu cu Flori, să creeze în cadrul Căminului Cultural o „Galerie a generalilor”.

Aici vor fi expuse fotografii cu celebrii generali, însoțite de numele acestora și câteva notițe despre activitatea lor profesională.

  • General de brigadă Dumitru Nicolae Scarlat

S-a născut pe 18 ianuarie 1965 și a fost comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, continuatoarea Armatei a IV-a „Transilvania”, cu sediul la Cluj-Napoca.

De asemenea, a mai îndeplinit și misiunea de reprezentant militar al României la NATO și Uniunea Europeană, la Cartierul General al NATO de la Bruxelles.

  • Generalul de Armată Decebal Ilina

S-a născut pe data de 1 aprilie 1948 și a avut numeroase funcții importante, precum: Șef al Direcției de Informații Militare, Locțiitor al șefului Statului Major Militar, Locțiitor al Șefului Departamentului Înzestrării Armatei, Secretar de Stat la Ministerul Industriei , Economiei și Resurselor.

  • Generalul de brigadă Decebal Constantin Diaconescu

Născut pe data de 25 aprilie 1920, a fost fiul învățătorului Gheorghe Diaconescu.

  • Generalul Titus Popescu

S-a născut pe data de 25 mai 1913 și a fost unul dintre cei mai respectați profesori de la Academia Militară.

  • Generalul Ion Șerb

A devenit general la doar 29 de ani și a ocupat mai multe poziții în conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

  • Generalul de brigadă Mihai Anton

S-a născut pe data de 27 august 1910 și a fost învățător. A avut cea mai înaltă decorație militară românească: Cavaler al Ordinului „Mihai Viteazul” cu mantie și spadă.

  • Generalul Constantin Emilian Pahonțu

A fost înaintat la gradul de general de brigadă la 29 ianuarie 2003, prin Decretul 74 al Președintelui României, după care a fost trecut în rezervă.