Compania Pfizer, anunț de ultimă oră cu privire la eficiența dozei a treia împotriva tulpinii Delta. De câte ori crește numărul anticorpilor în funcție de vârstă

Compania Pfizer, anunț de ultimă oră cu privire la eficiența dozei a treia împotriva tulpinii Delta. De câte ori crește numărul anticorpilor în funcție de vârstă
Pfizer, despre avantajele celei de-a treia doze

În urma unui studiu realizat de Pfizer, reprezentanții companiei au descoperit că administrarea celei de-a treia doze poate influența puternic protecția organismului împotriva tulpinii Delta, una dintre cele mai agresive și mai contagioase mutații Covid-19. Spre deosebire de efectul celor două doze, suplimentarea cu încă una, după un anumit interval de timp, ajută considerabil în lupta cu tulpina care amenință omenirea.

Ce efecte are cea de-a treia doză de vaccin în funcție de vârstă

Toată lumea știe că vârsta fiecărei persoane, precum și starea de sănătate a acesteia, influențează pozitiv sau negativ imunitatea organismului. Imunitatea reprezintă gradul de protecție cu care cetățenii luptă împotriva factorilor externi care ne pot afecta sănătatea și viața. Astfel, în urma studiului efectuat de Pfizer, s-a observat că o a treia doză de vaccin crește numărul anticorpilor de cinci ori în rândul persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani și de 11 ori pentru categoria persoanelor de 65-85 de ani.

Potrivit informațiilor relatate de agenția internațională de știri, Pfizer estimează că administrarea celei de-a treia doze ar putea multiplica cu 100 neutralizarea variantei Delta, comparativ cu schema inițială alcătuită din două doze.

Informațiile relatate au fost discutate în cadrul unei conferinţe telefonice care a avut ca scop analiza rezultatelor financiare trimestriale ale companiei Pfizer.

La ce interval de timp se recomandă administrarea celei de-a treia doze

Potrivit companiei farmaceutice, a treia doză este recomandată pentru administrare într-un interval de 6-12 luni după efectuarea primelor două, obiectivul fiind acela de a păstra nivelul ridicat de protecție anti-Covid-19, având în vedere că tulpina Delta reprezintă cea mai mare amenințare la acest moment.

Studiul, care nu a fost încă finalizat și nici nu a fost evaluat de alți experți în domeniu, a arătat, de asemenea, că administrarea celei de-a treia doze la cel puțin jumătate de an după primele două crează anticorpi și pentru tulpina Covid-19 inițială, dar și pentru varianta Beta.

Pfizer a anunțat la începutul acestei luni că va solicita Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) autorizarea administrării celei de-a treia doze din vaccinul anti-COVID-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu compania farmaceutică germană BioNTech

Pfizer şi BioNTech au constatat rezultate încurajatoare ale unor teste în curs pentru o a treia doză din vaccinul actual”, au transmis companiile care intenţionează să transmită aceste date către FDA, EMA şi alte autorităţi de reglementare în următoarele săptămâni.