Compania Pfizer, anunț bombă despre medicamentul care reduce decesele cauzate de Covid-19. Ce persoane îl pot consuma. Studiu

Compania Pfizer, anunț bombă despre medicamentul care reduce decesele cauzate de Covid-19. Ce persoane îl pot consuma. Studiu
Studiu. Anunțul făcut de compania Pfizer cu privire la un tratament care reduce decesele cauzate de covid-19 Sursă foto ilustrativă

Pfizer anunță cu mare optimism concluziile rezultate în urma unui studiu făcut pe mai mulți pacienți internați într-un spital din Brazilia. Potrivit reprezentanților companiei, medicamentul său produs pentru artrita reumatoidă a redus decesul sau insuficienţa respiratorie la toți pacienții infectați cu Covid-19.

Rezultatele studiului  după administrarea medicamentului

Compania farmaceutică Pfizer a dezvăluit miercuri că medicamentul său produs pentru a trata artrita reumatoidă a redus cazurile de insuficiență respiratorie cauzate de Covid-19, dar, în același timp, și decesele, potrivit unui studiu realizat pe 289 de pacienți adulți diagnsticați cu pneumonie Covid-19.

Reprezentanții Pfizer au menționat faptul că incidența decesurilor și a insuficiențelor respiratorii a fost de 18,1%, în comparație cu 29%, în cazul pacienților netratați cu acest medicament, potrivit Reuters.

Astfel, jumătate dintre pacienți au primit acest medicament sub forma a două comprimate de 10 miligrame pe zi, la care s-au adăugat îngrijirile normale, iar cealaltă jumătate a primit un placebo şi îngrijiri.

După o perioadă de 28 de zile, 18,1% din pacienții cărora li s-a administrat tratamentul s-au confruntat cu o insuficienţă respiratorie, moment în care necesitat intubarea sau ventilarea, unii dintre aceștia chiar murind, în timp ce 29% dintre pacienții care au primit placebo s-au confruntat cu aceste probleme.

La final, un procent de 5,5% dintre pacienții care a primit placebo au murit, în timp ce procentul deceselor în rândul celor care au fost tratați cu tofacitinib a fost de 2,8%.

”Suntem încurajaţi de primele rezultate ale testului nostru aleatoriu al tofacitinib în rândul unor pacienţi spitalizaţi din cauza unei pneumonii covid-19”, a transmis Otavio Berwanger de la Spitalul israelian Albert Einstein, care a condus testul clinic în parteneriat cu Pfizer.

Medicamentul cunoscut sub numele Xeljanz aparține unei clase de medicamente denumite inhibitori JAK și nu a fost aprobat în nicio țară până acum pentru tratarea pacienților cu Covid-19. În schimb, tofacitinib este autorizat în SUA pentru tratarea mai multor afecțiuni, printre care, poliartrita reumatoidă, reumatismul psoriazic şi colita ulcerativă.

Menționăm că rezultatul testului clinic a fost publicat în  „New England Journal of Medicine” (NEJM), relatează AFP.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI