Compania Moderna, anunț de ultimă oră despre vaccin. Toate persoanele imunizate cu acest ser sunt vizate

Compania Moderna, anunț de ultimă oră despre vaccin. Toate persoanele imunizate cu acest ser sunt vizate
Compania Moderna, anunț de ultimă oră

Compania farmaceutică Moderna a anunțat că analizează posibilitatea ca persoanele care au primit deja cele două doze ale vaccinului să o poată primi și pe a treia, astfel încât, sistemul imunitar să fie pregătit să facă față unui posibil nou val, dar și în fața tulpinilor nou apărute.

Anunțul făcut de compania Moderna

În contextul în care pandemia de coronavirus este departe de a lua sfârșit, îngrijorările referitoare la apariția unui nou val și a unor noi tulpini sunt tot mai arzătoare, astfel că, autoritățile competente, dar și companiile producătoare de vaccin se gândesc deja cum să facă față acestei situații fără precedent.

În cursul zilei de miercuri, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a confirmat această posibilitate a administrării dozei a treia de vaccin, în timp ce a anunțat termenii negocierii unui nou contract cu firma BioNTech-Pfizer, privind livrarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin în următorii doi ani.

Directorul comercial al companiei Moderna a explicat, de asemenea, situația vaccinării în lume, menționând faptul că țările care au avut un ritm al imunizării mai rapid sunt pregătite pentru administarea unor doze suplimentare în 2022, în timp ce majoritatea țărilor vor continua să administreze doza inițială de vaccin, din cazua ritmului extrem de scăzut.

„Țările care deja au atins o rată mare de vaccinare probabil vor fi pregătite să se concentreze pe administrarea unui nou rapel în 2022, posibil chiar de la sfârșitul acestui an.

Țări precum SUA, unde campania de vaccinare are un ritm alert, ar putea începe să facă al doilea rapel în curând, dar pentru că numai 5 la sută din populația globului a fost vaccinată, majoritatea țărilor vor continua să-și vaccineze populația cu doza inițială”, a explicat Corinne Le Goff, în cadrul unei întâlniri cu investitorii.

SUA a prelungit pauza de vaccinare cu serul produs de Johnson&Johnson

În timp ce România a anunțat primirea mai multor de doze cu serul produs de compania Johnson&Johnson, SUA a anunțat întreruperea imunizării cu acest vaccin din cauza problemelor de cuagulare sanguine, apărute la două săptămâni după vaccinare, în cazul a șase persoane de sex feminine, cu vârste cuprinse între 18-48 de ani.

În urma reuniunii de urgență a comitetului consultativ al centrelor de Control al Bolii s-a decis prelungirea acestei pauze de vaccinare cu serul produs de companie, explicând faptul că experții au nevoie de mai mult timp pentru a analiza posibilele legături între vaccin și apariția cheagurilor de sânge.

„Nu vreau ca nimeni să sugereze că este ceva fundamental în neregulă cu acest vaccin”, a declarat preşedinta comisiei, Beth Bell, potrivit Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI